/i/İnanç

İnanç
  1. 51.
    -1
    hani nerde kesmiş amk? şimdi kürt türk birbirini öldürdü filan dersin amk ulan bunun dinle ne alakası var? hiçbir şafii hiçbir hanefiyi mezhepten dolayı öldürmez, yargılamaz.ittifakta itilaf olabilir ama itikatta asla olmaz ögren bunları aradaki farklar nedir kavra (edip yükseli dinlemekten gerçeklere uzak kalmışssın)Bi de sizin mezhepte cevap veremeyince zaten kuran okuyan bunun üzerine düşünen insanlara git kuran oku, kuran okumamışsın ,bak ben kuran okuyom yeaa onu ben tek okurum siz degil v.b tarzda şovenistlik yapın diyor sanırım. bunun başka bi açıklaması yok adamlar resmen Kuranı kendi hukumleri altına almışlar benim dedigime karşı çıkarsan kuran düşmanısın bana katılırsan kurancısın.yok ya?çok mu akıllsıın sen?hem kuran okurum hem sahih hadis böylece aklıma takılan şeyleri de netlerim bunlar ikame degil akıllı edip yüksel mezhepçisi panpam tamamlayıcı.

    şimdi akıllı yavrucum benim diyosun ki Huküm Allah'ndır bittabi böyledir.Ama bu hükmü çıkaran ve uygulayan insandır .Sosyal hayatta trilyonlarca durum olgu yaşanır her dakika bunların hepsi kuranda yazmaz .O anayasadır ordan hüküm cıkarmak ve uygulamak insanın yetkisindedir.(yeryüzünde bi halife yaratıcam BAKARA suresi 30)zaten tersi düşünülemez. Allah gelip hukum mü uygulayacak bi davada napacak sopasını mı çıkaracak gökten? hayır bunu insan uygulayacak zaten Allah bunu Kuranda belirtmiş. Bunun içinde takvada üstün alim kişileri işaret etmiş.Bu alim kişilerde zamanında senin gibi yarı-cahiller kafalarına göre hüküm çıkarmasın din 10 bin parçaya bölünmesin diye bunu bi ilim haline getirmiş .Şimdi sen bunlara katılmayarak zaten diyosun ki benim yorumum farklı yani ben kendi mezhebimi kurdum ona göre gidecem tek ben bilirim başkası degil diyosun eee o zaman sen kendi mezhebini kurmamış mı oldun?He burda seçim olarakta ben seni bilgisiz, heyecanlı,takvası az,ilmi sıfır bi adam olarak görüyorum ve mezhebine katılmıyorum çünkü foss.Bu yüzden beni Kuran karşıtı gibi yaftalıyorsun.Olm sen napıyorsun?Bak daha tek kişilik bi mezhep olmana ragmen hemen dışlamaya başladın herkesi.. işte bu yüzden ehli sünnet mezhepleri haktır senin gibi din bozucularına, yarı-cahillere karşı gerekli bi kurumdur.

    Mezhep yorum farklarıdır insanın oldugu heryerde bu olur ehli sünnet bu yorum farklarını(ki buna cografi, iklimi şeylerde dahildir)kavga sebebi degil ilmi bi saha olarak kurmuştur. Bunların üzerinden kavga etmek Gs ve Fb üzerinden kavga etmek gibi siyasi işlere malzeme olması normaldir sen ben kavgasıdır o olmasa başka bişey bulunur emin ol.Mezhep islamın uygulanış yolunu açıklayan ilimlerin toplamıdır başka bişey degil beyniniz nasıl yıkandıysa edip yüksel vs gibileri tarafından gerçekle kavga eder hale gelmişsiniz.ne diyim Allah kurtarsın seni Edip Yüksel mezhebinden *
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster