/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +1 -1
    Bak kardeş. Hiçbir darbe haklı değildir. Elin avrupasında neler neler oluyor du da darbe mi yaptılar? Bak şimdi darbe yaptın anlarım. Darbeden sonra Adnan Menderesi yargılamak için Doğal Hakim ilkesine uymauıp özel hakim ve mahkeme atadılar. Hakim beni buraya koyanlar sizi idam etmemizi istediler dedi. Gelelim anayasaya. Evet özgürlüklerle dolu bir anayasa. Universitelrr trt falan ozerk oldu ama insanımız kaldırmadı bu hakları. 82 anayasasında geri aldılar zaten. Demek istediğim hiçbir darbeyi meşru gormemk lazım
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      Olayın kendisini gören bir at gözlüğüne sahipsin birader. - ki o kadar da bilgisizsin.
      Yani darbenin nedenleri ve sonuçlarından çok darbenin kendisi ile ilgilenmişsin.
      1 - Avrupa da bir tak olduğu yok kardeşim.
      2- Olsa bizi bağlamaz orası avrupa aynı medeniyeti bize uyarlayamazsın. Biz doğulu ( güneyli de değil doğulu ) bir milletiz. Bizim kendimize ait değerlerimiz var ve medeniyetimizi ancak bunların üzerine inşa edebiliriz.
      3- Darbeden sonra Menderes'e farklı bir hakim atadılar. Fakat yargıda değişti onu görmezden geliyorsunuz. HSYK ayrıldı. Bu adil yargılanma yöntemidir.
      4- Menderes örtülü ödenek suçlamalarından beraat etmiş midir. Suçsuzluğu ispatlanmış mıdır ? Tabi ki hayır. Artist manitasına ödenekten buzdolabı almış lan bu adam.
      5- Örtülü ödenekten Büyük Doğu dergisine propaganda amaçlı destek çıkmış mıdır ? Evet.

      Gel gelelim darbenin kendisine ; Evet darbe haklıdır. Yapan ve yaptıranlar milli çıkarlar uğruna yaptırmamıştır. 60 darbesi ile verilen özgürlükler 80 darbesine zemin hazırlamıştır. Bunu kabul etmeyen geri zekalı ve kördür.
      ···
      1. 1.
        0
        Örtülü odenekleri araştırsan kimse aklanamaz. Evet evliydi ve sevgilisi hatta meşru çocuğu da vardı. Bunu siyasi malzeme yapılmaması lazım. Darbe yapan milli çıkarlar için yaptıysan 60 darbesi için soyluyorum niye anayasa çalışmalarına iktidar partisini almadı? Hadi sende bunu açıkla.
        ···
      2. 2.
        0
        Demişim ki orada ; " Evet darbe haklıdır. Yapan ve yaptıranlar milli çıkarlar uğruna yaptırmamıştır. "

        Algılamana yardımcı olayım . Darbenin yapılması için gerekli her koşul oluşmuştur. Fakat fakat milli çıkar göz ardı edilerek yapılmıştır. Milli çıkarları beslememiştir.

        Yok öyle yağma. Sen demokrasi bilmem ne diye çığırtkanlık yapacaksın. Monarşik ve saltanat sistemlere alternatif sunarken cariye sistemini , saray refahını , hanedan zenginliğini küfüre yakın ithamlarla eleştireceksin. Sonra geleceksin adamın binini , gayri meşru sevgilisini siyaset malzemesi yapmayacaksın diyeceksin. Yok yemez ...

        Örtülü ödenekler araştırılmasında aklanmak mümkündür ! Kendi cebine bir şey sokmazsan kırığına bir şey almazsan sana hiç bir halt olmaz. Evet iş örtülü ödeneğin sorgulanmasına kadar gelirse belki asarlar seni fakat kimse arkandan hırsız pezo demez. Ayrıca örtülü ödenek öyle her haltı yemen için değil dış siyasette ve savunma sanayide kullanılmak için vardır. Öyle kendi medya kuruluşunu oluşturmak için yok. Yani halka pgibolojik baskı ile demokrasiye müdahaledir bu ( -ki bunun önüne geçilemeyeceği için demokrasi yalandır ) .
        ···
   tümünü göster