/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +1
    Delikanlı yaklaş şöyle ve dinle bakıyım. Olay senin yarak kürek hikayende anlatıldığı gibi değil. Peygamberin içinde tuttuğu şey evlatlığının eşiyle evlenmek değil.

    Birincisi zeyd onun oğlu değil evlatlığı. Kişinin oğlunun hanımıyla evlenmesi haramdır. Oğlundan boşansa dahi kızı hükmüne geçer.

    Evlatlıklar içinse durum farklı olduğundan Allah cc evlatlık ile öz evladın şer-i farklılığını ortaya koymak amacıyla bunun olmasını istemiştir. Peygambere bunu bildirmiştir. Ama kuran yolu ile değil. Buna islam istılahında gayrı metnu vahiy denir. Peygambere evlatlığının boşandığı eşini nikahlamasını böylece böyle topluma bu konuda örnek olmasını emretmiştir.

    Ancak peygamber toplumda bu duruma karşı olan hassasiyeti bildiğinden bir türlü bu olayı gerçekleştirecek cesareti kendinde bulamamıştır. Ayette bahsedilen açığa vuramama meselesi budur.

    Ancak bir süre sonra ayet inerek bu sefer bu nikah kuran vasıtası ile kıyılmış ve Allahın hükmü geldiğinde insanların ne diyeceğini değil Allahın emrini düşünmesi gerektiği bla bla bla

    olay bu işte.
    ···
    1. 1.
      0
      panpam olay anlattigin gibi bu ayetten once evlatliklarinizi kunyelerinizile kunyelendirmeyin diye ayet geliyo suan is te oldugum icin ayeti bulup yazamicam ama o zaman araplarda evlatlik edilme olayi cok var ve babalarinin kunyesiyle cagriliyorlar. Peygamberimize boyle bi ayet gelince bunu aciklamaktan cekiniyo icinde sakladigi bu dur. zaten bu arada esiyle problemler yasayan zeyd le hanimi bosaniyo ve peygamberimiz evleniyo. normalde oglunun esiyle bosansalar bile evlenemezsin ebediyyen oz kizin gibidir. burda zeyd efendimizin oglu olmadigindan evlenebilmistir bu da ummete ders olmustur. daha sonra zeyd de kendi oz babasinin ismiyle kunyelenmistir
      ···
   tümünü göster