/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 1.
    0
    bu aralarda bu moda oldu amk olum aptalmısınız lan
    ···
    1. 1.
      +11
      @1 kardeşim esrar sandığın şeylerin çoğu ot bile değil kafası bile yok yani. gerçekten esrar görmüşsen ya da araştırman iyiyse çok sağlam esrarların olduğunu ve bunların çoğu kendi kafana silahı dayattıracak derecede güçlü olduğunu görebilirsin.
      Alkol dediğin şeyin stabil bir etkisi vardır. her 70 cc lik şişede belirlenen miktarda alkol vardır ve kontrol altında tutulabilir.
      mariuana bildiğin gibi esrara benzer binlerce bitki var ve devlet hepsini kontrol edebilecek kapasitede değil . sadece bizimki değil hiçbir devlet böyle bir yapıya sahip değil. kokusuz esrara benzeyen şeyler veya skunk , bonzai , vs. vs. bir ton kendini damdan aşşağı attıracak uyuşturucu türü var . esrara izin vermek demek bunların hepsine izin vermek demektir. hadi hepsini kontrol altında tuttun diyelim güç oranını nasıl kontrol altında tutacaksın ? hollandadaki gibi sadece hafif esrar satışı olsaydı olabilirdi ama vermişler bir kere kararı neden geri dönsünlerki .
      ayrıca hepsinden önemlisi bu işlerden çok yüksek kar elde ediliyor. yani yasak olanın cazibesi vardır . bu demek oluyor ki yasak olduğu sürecce karı da yüksek olacaktıır. bolluk paradoksu denen şeyi herkes bilir. herkesin sattığı herkesin ürettiği şeye kim niye okadar paralar versinki . devletlerin kazançlarının çoğu bu uyuşturuculardan geliyor.

      yeter bu kadar şimdi gibtir git.
      ···
      1. 1.
        +2 -3
        Lan bi taktan haberin yok konusma bari salak adam bonzaiyle esrarin ne alakasi var esrar dedigin kenevirdir devletin yasallastiracagii sey zaten bu. Esrara benzer binlerce bitki var ne demek lan
        ···
   tümünü göster