/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 126.
    +2 -1
    kendime ırkçı diyebilirim ama kesinlikle insan ırklarının renk ve fiziki şeklini esas alarak birbirlerinden üstünlüğünü kabul etmem. ırkçıyım çünkü türk olarak doğdum. türk olarak doğduğum için diğer ırklar beni ilgilendirmez. kendi ırkımı kendi devletimi her zaman her koşulda önde görürürüm. kendime bir bağlamda belki nasyonal sosyalist diyebilirim ama o kadarda kafatascı değilim.

    yani özetle dünya üzerinde her milletten 2 şer insan kalsa. ben her zaman benim ırkımdan olanı korur ona bir zarar gelmemesi için elimden geleni yaparım.

    bu senin kafanda ' ırkçılık ' diye yarattığın şeye giriyorsa evet ben ırkçıyım.
    ha yok sen benim kafamda ki ırkçıya benzemiyorsun diyorsan eyvallah.

    ama şunuda söylemem gerekiyor. sende burda ırkçılık yapıyorsun milleti ırkçı veyahut değil diye ayırmak bile bir ırkçılıktır.
    ···
    1. 1.
      -1
      ırkçılığı kategorilendirerek sevimli hale getiremezsin, ırkçıysan ırkçısındır değilsen değilsindir. bunu tespit edebilmek için bir bilirkişi heyeti kurmak gerekmez. her türlü renk, din, dil, etnik köken ayrımı yapmak ırkçılıktır. hiçbirinin diğerinden bir eksiği ya da fazlası yok yani önce onu bi netleştirelim. sonra da şu anda bulunduğun konumda doğdun diye bir milletin ırkçılığını yapacak kadar sığ bir herifsen 1000 km ötede doğduğunu ve bu durumda ne tak yiyeceğini bir düşün. yunanistanda doğsan ırkçı bir yunan, ya da ermenistanda doğsan ırkçı bir ermeni mi olacaktın. tamamen tesadüf eseri türkiyede doğdun ve bunun sana tanrı tarafından bahşedilmiş bir lütuf olduğunu falan mı düşünüyorsun? gerçekten dünya görüşün bu kadar dar mı? varoluş amacın nedir?

      dünya üzerinde de her milletten ikişer insan kalsa kendi ırkından olanı değil adam olanı korusan yeterlidir. çünkü hayat 100x150 cm'lik bir bez parçasından ibaret değil. hadi ciao.
      ···
   tümünü göster