/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 76.
    +2
    Ve lucid rüya
    Öncelikle Açık rüyayı en güzel nasıl tanımlarız?
    Mümkün olduğunda güzel açıklamayı deneyeceğim çünkü orada burada verilen bilgilerin hepsi tamamen doğru olduğu gibi tamamen de yanlıştır. Çünkü hepsi birbirinin alıntısı olmakla beraber tamamen aynısı olabiliyor. Uyuduğumuz zaman rüya sırasın da rüyanın rüya olduğunu anladığımız kesim de geçirdiğimiz evrime bilinçli rüya deriz. Açık rüyayı ilk tespit eden insan Frederick Van Eden dır.
    Peki Frederick Van Eden kimdir; Frederick 3 nisan 1860 doğumlu, başaralı bir beyin bilim uzmanıdır. ilk bilinçli rüyasını en yakın arkadaşının ölümün den sonra yapmıştır. Bir gece rüya sın da ölü arkadaşını görüp sen ölüsün o zaman bu bir rüya demesiyle ilk bilinçli rüyayı yapmış olmaktadır. Tabi bilinen ilk bilinçli rüya eskisini bilemeyiz demi.. Kısaca özetlemem gerekirse rüyanın rüya olduğunu anladığımız kesimine rüya deriz.

    Peki Bilinçli rüya ya nasıl başlanmalı: Evet herkesin ben rüya göremiyorum!, yapamıyorum, dediği yer başlangıçtayız. Öncelikle sabah uyandığımız zaman rüyalarımızın hepsini az da ayrıntılı olarak hatırlıyorsanız sıkıntı yok kısa süreç içersin de bilinçli rüya ya atılabilirsiniz. Fakat ya birader öyle diyorsun da ben rüyamı hatırlamıyorum ki diyorsanız benim eskiden dediğim gibi işte zor yoldan öğreneceğiz evet kesinlikle rüya günlüğü tutuyoruz.

    Peki nasıl rüya günlüğü tutulur: Zor bir yanı yoktur en püf noktası sıkılmadan hatırladığınız her detayı defterinize yazmanızdır. Bir insan aynı rüyayı hayatı boyunca en az 10 defa görmektedir. Her detayı yazarak rüyayı bir bütün yapmanız sizin gördüğünüz her rüyayı uyanır uyanmaz hatırlamanıza sebep olur. Tabi ara sıra ani parlama dediğimiz bir anda hatırlamalar olabilir misal rüyanız da bir elma ağacı görmüşünüzdür yolda yürürken bir yerde elma görmek bir anda size rüyanızı hatırlatabilir detayları iyi yakalayın.

    Peki ne sıklıkta rüya görür insan oğlu: işte rüya göremiyorum diyen insanları biraz şaşırtacağım. insan oğlu her zaman rüya görür bize sadece 17 saniyelik bir yansıma gelir bizde buna rüya deriz hiç dikkat ettiniz mi en fazla bir rüyamızı cidden 17 saniye kadar görmüşüzdür demi? şaşırtıcı ama gerçek. Rüya günlüğü geliştirdikçe rüyalarımızı hatırlamaya başladıkça daha fazla rüya görür ve 17 saniye den berki de 17 saate çıkabilirsiniz sizin beyninize kalmış. Ben size albert einstein olabilirsiniz demiyorum. Ama beynimizin bir kısmını geliştirilebilir, geliştirebiliriz.

    Peki açık rüyanın sınırları var mı: Öncelikle bir çok konunun sitesin aksine belirtmek isterim ki kesinlikle yapılabilir. Kesinlikle sınırları yoktur sizin beyniniz dur dendiği yerde rüya durmaktadır. Rüyanın rüya olduğunu anladıktan sonra rüyalar gözümüze sanki günlük hayatta gördüğümüz nesneler kadar gerçek gelmektedir. Ama unutmayın beyninizin ne düşündüğünü yaptığınız bir dünyadasınız. Kötü düşünceleri beyniniz den uzak tutun sonra benim gibi çok güzel bir evi cehennemin ortasına inşa edebilirsiniz...

    Peki açık rüyanın zararları var mı : Bazı siteler de aşırı heyecanlanma dan ölen, kalp krizi geçiren hatta kör olabilirsiniz gibi değişik yazılar gördüm bir uzman görüşü olarak belirtmek isterim ki bunlara tamamen yalan kalp hastalıklarınız olmadığı sürece yani heyecanlanma yasak değilse size sıkıntı yok fakat bazı noktalar da öyle bir hal alıyor ki durum keşke ölseydim be birader diyebiliyorsunuz peki nedir bu durum? Öncelikle bu durumu 1-2 sene öncesine kadar bir kere yaşadım kendi özel hayatımı anlatamam ama biraz üstü kapalı size gerekli bilgiyi verebilirim. Zamanın da çok değer verdiğim bana çok uzakta olan bir insanı rüyalarım da bana çok yakın tuttum. Rüya dan sonraki gün her defasın da olduğu gibi lanetler saydırdım. Ağır depresyon da olan insanlar bunu yaparlar, asla ölü birini rüyalarınız da canlandırıp anlık mutluluklara çevirmeyin acıların dan siz sorumlu olursunuz başkası değil...

    Nasıl yapılacağını bahsetmeden önce bana sıkça özel mesaj yolu ile sorulan soruları cevaplamak istiyorum

    Rüya da acı hissedilir mi? : Evet acı tat almak, kısacası bir insan oğlunun hissettikleri her şeyi hissedersiniz. Fakat unutmayın lan ne acısı be bu bir rüya deyip bacağınıza bıçak sokup bir şey de hissetmeyebilirsiniz size kalmış.

    Rüya ve gerçek zaman aynı mı : Şaşırtıcı ama deneyimlerim sonuncu emin olduğum bir gerçek, rüya da 2 saat gerçekte 10 dk eder 1 saat 5 dk diyebiliriz.

    Neden rüyalarımın sadece bir kısmını hatırlıyorum: Konumun başların da bahsettiğim gibi insan oğlu rüya her zaman görür ama gözümüzün mercek dendiği sahneye 17 saniyelik bir görüntü yansır buda rüyanın bir kısmıdır.

    Açık rüya hakkın da size tüm bilgileri verdim eğer hazırsanız şimdi nasıl yapılacağından bahsedeceğim;

    Yöntem 1-) Bu teknikle başladım cidden pratik bir yöntem ama kesinlikle ciddi bir egzersiz gerektirdiği gibi ezberde getirir. Kendinize bir renk belirleyin bu öyle bir renk olsun ki ne zaman görürseniz o rengi ben rüyadayım acaba rüya mı ? kelimesini dedirtsin size bunu sokakta, işte, evde, ne zaman görseniz bu bir rüya diyorsanız denemeye başlayabilirsiniz. Zor olup kısa anlatımlı en güzel tekniktir. Benim rengim turuncu
    Yöntemi sizin için çok önemli bir nesneye de yapabilirsiniz kolye gibi

    Yöntem 2-) i-Doser bunu başka yerlerde araştırın benim branşım değil fakat zamanında deneyip olumlu sonuçlar aldığımı belirtebilirim fakat verdiği ses o kadar rahatsız edici ki bune be deyip kulaklığınızı atmanıza sebep olacaktır. Üstelik o sesle uykuya dalmanız harbi yetenek işidir. i - Doser tamamen gerçektir. ilgili bir sürü eğlenceli dozu işi bilen branşlı insanlardan öğrenebilirsiniz. Başka dozlar çok eğlencelidir.

    Yöntem 3-) Bu yöntem öğrenci kardeşlerimize itap edebilir, yapılması zordur alışkanlık edildiğin de okuldan önce yapıldığı için okula bir garip gitmenize sebep olabilir. ama çalışıyorsanız her sabah kalkmak size zor geliyorsa hiç bulaşmayın derim. Gece yatın sabah 5.00 - 6.00 gibi saate alarm kurun. Uyanıp hemen kendinize - ben bir rüya gördüm ve uyuyup devam edeceğim deyip bir daha uykuya dalıp rüya ya atılabilirsiniz. Ama bunun için uyku düzeninizin iyi olması gerekir yoksa uyanıp bir daha uykuya dalamayabilirsiniz.

    Yöntem 4-) Gelelim en zor yönteme Aşırı zordur ama öğrendikten sonra uzmanların 4-5 dk da rüya ya atıldığı bir yöntemdir. Sabah uyandıktan sonra yada beyninizin boş olduğu bir anda yatak, koltuk, rahat olabileceğiniz bir yere oturun veya uzanın. Gözlerinizi kapatın karanlığın içindeki küçük simgeleri takip edin aslında o abuk subuk simgeler sizin rüyalarınızın baş yapıtıdır. Onlara odaklanın odaklanın sonra bir süre sonra o şekiller cisimlere belkide resimlere dönecektir. bir süre sonra sinama izler gibi olursunuz o sıra rüya ya atılabilirsiniz.

    Yöntem 5-) Yabancı uzman siteler de gördüğüm bu yöntemi test edip başarmış, bulunmaktayım ve paylaşmak istiyorum bu yöntem diğerlerin den çok farklı. Öncelikle daha önce dinlemediğiniz bir müzik, parça belirleyin kendinize benim parçam Circadian Eyes ~ Finding Silence bu parçayı indirip telefonunuza atın telefonun piline güvenmiyorsanız hiç bulaşmayın onun yerine mp3 cihazınıza atıyorsunuz. Uyurken çok kısıp bir sesle parçayı dinliyorsunuz. Parça durmadan çalması gerekiyor kendinize iyi bir parça seçin uyuma sorunu yapmaması için, bu parça size açık rüyayı hatırlatsın. Parçayı ne zaman duysanız bu size rüya dedirtsin. 1-2 hafta rüya görmezsiniz görseniz de müziği duyup hemen uyanırsınız. Bir süre sonra rüya da parçanızı duyup rüya da olduğunuzu anlamak kolay olur. bu yöntem inception filminde az da olsa altı çizili bahsedilmiştir. Kısacası sabır ama insanların kesinlikle başarıya ulaştırmış yöntemdir.

    Bilinçli rüya hakkın da söylenebilecek başka bir şey bulamıyorum. Umarım size yardımcı olmuşumdur. Herkese güzel tecrübe dolu rüyalar diliyorum.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster