/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1 -1
    Tabanınız etnik milliyetçilik yaparken, yönetim sosyalistlikten dem vuruyor, doğuda ki mitinglerde örgüt flamaları, apo posterleri varken batıdan kimlerin oyunu alabileceğini düşünüyorsunuz? Herşeye rağmen barajı aşacağınızı düşünüyorum, meclisi garantiye almadan parti halinde seçime gireceğinizi düşünmüyorum.
    ···
    1. 1.
      +1 -2
      Öncelikle türkiye üzerinde tam anlamıyla bir kürtçülük akımının olduğunu düşünmüyorum. Tabi bu durumu genel anlamdan çıkarıp öznel bir tavırla inceleyecek olursak, elbetteki kürtçü diyebileceğimiz çok sayıda insan var. hoş, bu milliyetçilik de aslında türk milliyetçiliğine tepki olarak ortaya çıkmıştır. Nefret nefreti doğrur derler ya? öyle işte. Ve çok çok azı hdp'ye oy veriyor.

      Bu kürtçü diyebileceğimiz kesim, hdp'nin türkiyeleşme politikalarından, ayrı bir devlet talebinden sıyrılmış siyasetinden dolayı bu partiye oy vermezler. çoğu, başka bir kürt partisi olan hakpar'a oy verirler. Özellikle kürt seçmenlerinin dolaştığı birçok sosyal medyayı incelediğimde gördüklerim de tam olarak bu.

      Pkk'nın devletin yanlış politikalarından dolayı ortaya çıktığının bilincinde olan bir seçmen olarak, insanların devletten çok pkk'yı eleştirmesine anlam veremiyorum. Söz konusu örgütü kuran da abdullah öcalan olduğundan dolayı, elbette ki önemseniyor. öyleki iktidar bile çözüm sürecini abdullah öcalan olmadan sürdüremiyor. pkk meselesine önceki başlıkta da değinmiştim. bir önyargın yoksa, fikirlerin ve insanların değişebileceğine inancın varsa inceleyebilirsin. zaman bulursam uzun uzun yazarım burada da...

      aslında, partinin barajı açması garanti değil. Akpli olmayan ve az biraz matematik bilgisi olan herkes hdp'nin barajı geçmesini istiyordur...
      ···
    2. 2.
      +1 -1
      garanti diye bir şey yoktur kardeş.
      risk almadan asla başarı elde edemezsin bunu unutma
      hdp nin tek güvendiği şey ise selahattin demirtaşın cumhurbaşkanlığı seçimin de %9,8 oy alması.
      bir kişi ile bukadar oy alıyorsak parti olarak daha çok çalışırsak daha çok propaganda ile ve tabiki de en temizinden ve enradikalinden bir seçim bildirgesi ile yüksek oy alırız diye düşündüler herhalde.
      umarım geçer ve sorun kalmaz demiyorum hdp demek sorun demek ama hırsıza ahlaksıza soyguncuya sıkıntı.
      hdp güçlü bir şekilde meclise girerse akp yannanı yer afedersiniz.
      saygılar.
      ···
      1. 1.
        +2 -1
        dag filmini izledim az once anani giberim senin hdp.
        ···
   tümünü göster