/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 1.
    +51 -26
    Önemli not :

    Hikayede adı geçen kişilerin gerçek hayatta ki herhangi bir kişi ile alakası yoktur. Olası benzetilmeler tamamen okurun kendisi ile ilgilidir.
    =
    Kahramanlarımız

    zerrin = 40 yaşında Ev hanımı

    vedat = 42 yaşında Torna ustası

    busenaz= 18 yaşında Ev kızı

    haşmet= 70 yaşında Emekli

    remzi tayyar eminoğlu = 30 yaşında gizemli bir yabancı

    ---

    Zerrin ve Vedat 20 yıllık evli normal bir çifttir. Evlerinde kızları Busenaz ve Vedatın babası belediye emeklisi Haşmet bey ile beraber yaşamaktadırlar. Haşmet bey eşi Feride hanım öldükten sonra yalnız yaşamaya dayanamayarak oğlunun evine taşınmıştır. Zerrin hanım ilk başlarda karşı çıksa da kocasının ısrarlarına boyun eğer ve kayınpederi ile aynı evde yaşamaya başlar. Ailemiz görüldüğü üzere normal mutaasıp bir Türk ailesidir. Baba işe gider çocuk üniversite kazanma hayali ile dershaneye. Annenin en önemli vazifesi ev işlerinin idamesi kızlarının sorumluluğu kayınpederin çamaşırlarının yıkanması ve arada sırada kocasının mutlu edilmesidir. Kızları Busenaz ise dediğim gibi üniversiteye hazılarlanmaktadır. Dede Haşmet amca ise, kızın artık evlilik çağının geldiğini dershaneye boşuna para verdiklerini üniversiteyi kazansa bile bir dallamanın kızın aklını çelip evleneceğini ve yaptıkları tüm masrafların heba olacağını söylemektedir. Haşmet amca emekli maaşı ile evin faturlarını yatırmakta ve oğlunun ev ekonomisine yardım etmekte ve zamanının büyük çoğunluğunu Cami ile kahve arasında geçirmektedir. Bu sıradan ve normal ailemiz hayatlarını bu şekilde yaşamaya devam ederken hikayenin gizemli kişisi ailenin hayatına girer bir gece yarısı... Herkes yatmış uyumak üzereyken kapının önünde büyük bir gürültü patırtı duyarlar ve Vedat " Eyvah Hırsız" diyerek yataktan fırlar...
    ---
    Baygın şekilde yatan bu genç adamın üzerinde ki kıyafetler gayet temiz ve düzgündür. Kumaş pantolon gömlek kıravat takan bu gencin hırsız olamayacağına karar verir bir an için Vedat ve eşine "çabuk kolonya getir" der sonra da kızına "kızım koş bir bardak su getir" der. Evin bayanları Vedatın talimatlarını yerine getirirken Haşmet amca oğluna "Yarası beresi var mı ambulans çağıralım mı ?" diye sorar. Vedat babasını " Hayır pederbey görünürde yara bere gibi bir şey yok alkol falan da kokmuyor." diye yanıtlar. Haşmet amca " O zaman sevabına içeri alalım ayılana kadar. Temiz zararsız bir gence benziyor." der.
    ---
    ···
   tümünü göster