/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    0
    Beyler bu konuda bir miktar kafa karışıklığı var, mobilden giriyorum dolayısıyla çok detaylı ve kesin konuşmayacağım yanlışım olabilir.

    Önce şunu kopyalıyorum; ırak'ın işgalinden sonra ortaya çıkan insan hakları ihlalleriyle ilgili. Tam sayı almadım ama yarıdan fazlasının davası açılmış ve ceza almış bu kimseler: http://en.m.wikipedia.org...hts_in_post-invasion_Iraq

    ikinci olarak, sorun silah taşımada değil. Zaten bugün Türkiye Suriye'deki öso altındaki gruplara eğit-donat yardımında bulunuyor. Yani bu kafa kesenler harici muhaliflere zaten nato destek veriyor (gizli de olsa. Yani natonun desteği gizli amerikanın Türkiye'nin Suudi arabistanın falan açıktan desteği var). Sıkıntı bu açıktan yapılırken neden gizli kapaklı silah taşınıyor ve bunlar nereye gidiyor? Ösoya gitmiyor onu anladık, pyd'ye gidiyorsa suç çünkü Türkiye için terör örgütü savaştan sonra veya önce o silah sana döner. Ama yok işideyse o da terör örgütü... Tekrar söylüyorum sorun silah gönderilmesi değil, gizli gizli (ve gizli olduğu için muhtemelen teröristlere) silah kaçakçılığı yapılması. zütünüzden anlamayın.

    Mühimmat ilaç kutularının altına gizlenmiş, yardım malzemesi süsü verilmeye çalışılmış ki bu apaçık bir savaş suçudur arkadaşlar. Dünyanın neresinde olursanız olun değil hukuki, ahlaki yaptırıma dahi uğrarsınız, detay vermiyorum anlayın. Ambulans ile de silah taşıyamazsınız, ya bunlar mahalle kavgasında bile geçerlidir ilkyardım bahanesiyle daha çok dövmezsin.

    Kendinizi bir de savcının yerine koyun beyler, 6 ay evvel hatayda bomba patlamış kaç kişi ölmüş. Bu savcı kardeşime de ihbar gelmiş mühimmat taşıyorlar diye, siz ne yapardınız? Boş mu verirdiniz nasıl olsa mittir yea diye, veya durdurduklarında tırları "biz ajanız" laflarına inanır mıydınız bu adamların? La adam tonlarca mühimmatı ülke içerisinde gezdiriyor şehir şehir sahte belge mi yapamayacak. Savcı görevini yapmıştır biraz sağduyu dıbına koyim, anlayın şu insanların neyi neden yaptığını savcı kardeşimizin de şerefine leke sürmeyin ayıptır.
    ···
   tümünü göster