/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +1
    http://www.ensonhaber.com...k-destegi-2015-03-09.html

    yhaaaa ama hdp giremezse başkan olur hede hödöö
    ···
    1. 1.
      -1
      verdiği linke bak amk. başkanlıkla ilgili bir tek vurgu yok orada.
      ···
    2. 2.
      +1
      başkanlığın b'si yok sistemin kendisi var ayrıca abdullah öcalanın osmanlı sistemine dönmeliyiz dediğini nevruz mektuplarında işbirliği yaparız dediğini unutmadık bu konuşmada senin gibi kıt gerizekalılar anlamayacağı için başkanlığa destek veririm diyor ama dolaylı söylüyor senin oyunu kaybetmemek için
      ···
    3. 3.
      +1
      http://arsiv.taraf.com.tr...burunu-eklemeyelim/26243/ "

      Başkanlık sistemine gelince AK Parti’nin sunduğu modele BDP de Abdullah Öcalan da karşı. Önder’in aktardığına göre Öcalan “Demokratikleşme olursa başkanlık konuşulabilir ama Kemalizm kamburundan sonra bir de başkanlık kamburunu eklemeyelim” demiş. "

      http://t24.com.tr/haber/i...smenin-tutanaklari,224711 "Öcalan: Başkanlık sistemi düşünülebilir. Biz Tayyip Bey’in başkanlığını destekleriz. Biz AKP ile bu temelde bir başkanlık ittifakına girebiliriz. Yalnız Başkanlık ABD’deki gibi olmalı, devlet meclisi gibi bir senato. ikincisi, bir de halklar meclisi. Bunun adı demokratik meclis de olabilir." adam burada zaten bambaşka bir şey öneriyor. amerika tipi diyor, hatta onun üzerine bir de halklar meclisi ekliyor. burada dexer üzerinden kendi hayalindeki sistemi anlatıyor. zaten bu açıklamadan sonra da üstteki açıklama geliyor. bir nevi "özeleştiri" veriyor. "bunlara güvenmemeliydik, hata yaptık." diye.

      ayrıca paylaştığın yazıda başkanlığa verilmiş bir destek yok lan orada. türkiye'nin otoriterleşmesini önceden gördüklerini, bunun da bir sistem sorunu olduğunu, dexer shawn değil kim başkan olursa olsun, meselenin sistemden kaynaklandığını söylüyor. burada başkanlığa nasıl bir destek var lan? zaten "ensonhaber" nedir lan. ahahahaha.

      ezbere konuşma be kardeşim. her şey apaçık ortada. adam 10 kere reddetti ulan başkanlık meselesini. başkanlık bugünde akp+hdp ile referanduma zütürülebiliyor. hdp bugün niye böyle bir şey yapmıyor veya bağımsızlarla girmiyor tekrar? müzakereler tıkandı, hdp de artık başka muhataplar görmek istiyor karşısında olay bu kadar basit. ısrarla kafayı kuma gömmenin bir manası yok.

      he ayrıca... ulan hdp barajı geçse en azından bir ihtimal var. hdp baraj altı kalsa tayyib bey'in başkanlığının önüne ne geçecek. gök tengri mi? :(
      ···
      1. 1.
        0
        kusura bakma ama ezbere konuşan sensin abdullah öcalan yıllardır radikal demokrasiyi yani her etnik kökenin her inancın her cinsiyetin kısacası toplumdaki her küçük grubun kendi iradesinin olması gerektiğini savunduğu için millet sistemini değil milliyet sistemini ön plana atıyor bunun içinde osmanlı modeli bizim için referanstır türkiye eyaletlere bölünsün başına bir başkan getirelim işte o zaman demokrası olur diyor.

        ikincisi imralı tutanaklarını açıp okursan orada da bu düşüncesini 21312421421321412 kere anlatmış yani akp hdp el ele başkanlık sistemine ve radikal demokrasiye gidiyor türkiyenin batısı islamcı-laik doğusu etnisite-millet çatışmasına gidiyor. bunu da hdp üzerinden yaparım mite haber verin dexer shawna haber verin terörist imajımızı düzeltmek için yeni parti kuruyoruz adı da hdp diyor. bunu yaparken de doğuda etnik ayrışmayı körükleyip batıda özellikle laik-islamcı ayrımını kullanıp akpyle arasında çatışma varmış gibi gösteriyor

        ayrıca başkanlık sistemini getirebilmesi için akpnin yüzde 44 oya ihtiyacı var yani hdpnin temeli aynı zamanda beceriksiz muhalefet partilerine de dayanıyor. chp genel başkanı ve eşi bile hdp barajı geçsin diyor ama akp yüzde 44 alamıcak diyemiyor.
        ···
      2. 2.
        0
        allahım.
        ···
      3. 3.
        +1
        imralı tutanaklarının neresinde yazıyor o 21312421421321412 kere anlatmış olan? çok merak ediyorum. bi göster de okuyayım şunu.

        islamcı-laik çatışması? etnisite-millet ??? çatışması? islamcı-laik çatışması, sadece batıda değil türkiyenin her yerinde yaşanan bir çekişmedir. Hdp de tamamen laiklik üzerinden çizgi çizer. Ha, dediğin gibi olsaydı, hdp şeriatçı bir parti olurdu. zira ülkenin doğusu islamcılarla dolu. bu parti, bu islamcılara rağmen laikliği savunuyorsa, ona kılıf uydurmayı bırakıp, uzuuun bir helal çekmen gerekiyor -tabi laikliği savunuyorsan-. Gelelim etnisite-millet çatışmasına... etnisite diyerek ırklardan bahsediyorsan, senin etnisite kavramınla millet kavramı aynı şeydir. Nasıl bir çatışma olabilir ki söyler misin? Etnik ayrıştırmayı yapan kim? onu da yazsaydın keşke. umarım -her mitinginde, bildirgesinde, ilkelerinde etnik ayrıştırmayı bitirmeye çaılaşan- hdp den bahsetmiyorsun. zira tüm bu yazıyı boşa yazmış olurum.
        ···
      4. diğerleri 1
    4. diğerleri 1
   tümünü göster