/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +2 -3
    teşekkürler yanıtın için. 1. öncelikle aşağı yazdığım entry'ye bakın, insanlar neden dağda, meşruiyetlerini nasıl yitirecekler, hdp'nin meclise girmesi terörü nasıl yok edecek anlattım uzunca. apo'nun ermeni olması, kürt hakkını, kürt halkını savunması için bir engel değildir. ben de bir türk'üm ve kürt halkının hakkını savunuyorum. ırkçılığa karşı olmak için zenci olmak gerekmez.

    2. hdp aşırı özgürlükçüdür, diğer partilerin yanına yanaşamayacağı kadar. tersine kendine oy kaybettirecek hamleler dahi yapıyor hdp. örneğin lgbt haklarını savunmak gibi. diğer partilerden eşcinselliğin e'sini duydunuz mu? ama hdp bunu parti progrdıbına alabiliyor. 60 vekil adayı bir araya gelip lgbt sözleşmesi imzalayıp destek vereceklerini açıklayabiliyorlar. oy kaygısı ile olsa, diüğer tüm kitlesel partilerin de bunu yapabilmesi gerekirdi. olay yalnızca lgbt bireylerde değil, aynı zamanda doğa ve hayvan hakları konusunda da son derece özgürlükçü hdp. örneğin deri imalatını ve sirk gösterilerini yasaklayacaklarını programlarına sert bir dille yazmış durumdalar. hangi diğer partiden böyle radikal ve duyarlı bir yaklaşım gördünüz?

    3. lazların yaşadıklarını anlatmanıza gerek yok zira ben de anne tarafından laz kökenliyim. ancak bizler asimile olmuşuz. şu an lazca koca türkiyede yalnızca 2 ilçede konuşulur durumda. evet bizler elimize silah alıp dağa çıkmadık, ama emin olun kürtlerin yaşadıklarının onda birini değil yüzde birini yaşamadık. lazca konuşalım diye bir sevdamız olmadı, konuştuğumuzda da hapislere tıkılmadık. tersine lazlara ve lazca konuşanlara bu ülke insanı sosyal panda muamelesi yapıp "ayy çok tatlııı" dedi. ama kürtçe konuşanları cumhuriyetin en erken tarihlerinden beri hep cezalandırdı. lazlar değildir ama kürtler bu ülkenin asli iki unsurundan biridir. bu benim sözüm değil, 1920 ve 1960 anayasalarında kabul edilen bir gerçektir bu.

    eve döndüğünde tekrar yaz, konuşalım kardeşim.
    ···
   tümünü göster