/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +342 -202
    benim amcaolu berber. sedat. akşam bıyıkların uçlarını kısalttırayım dedim gittim dükkanına. çırakları falan yollamış takılıyor. bi tane de müşterisi var. tıraşı bitmiş fön çekiyor.

    selamun aleyküm girdim içeri. 17-18 yaşlarında bi bin kurusu. o güne dek yanları 3 numaraya vurdurup tepeleri uzun bıraktıran, geriye yatıran kahpe eniklerine zaten bi hıncım vardı, ama içimi dökmeye hiç fırsat bulamamıştım, dedim hazır kimse yok, dükkan da kardaşımın dükkanı, şu içimdeki cerahati bi boşaltayım dedim.

    ağır adımlarla yanaştım bu şerefsiz evladının yanına. ellerimi arkaya bağladım kafasına doğru eğilip kimin oğlusun sen dedim, duymadı bin kurusu. fön makinesini prizden çektim, kimin oğlusun lan sen dedim tekrar. hayati'nin dedi. hayati'nin soyadı yok mu, adam gibi cevap versene dürzü dedim. hayati kamber, marangoz yok mu alt sokakta işte onun dedi. az çok tanıyodum babasını. dedim sen hiç utanmyon mu, baban bu saat oldu hala mesai yapıyor, zütündeki donun lastiği ilmeklerinden ayrıldı koptu kopacak sen burada kahpe evladı gibi saç tıraşı oluyorsun her allahın günü de 5 lira para verip fön çektiriyorsun haftada 35 lira eder, kime özeniyosun sen vilayetini gibtiğimn oğlu dedim. ya sen ne diyon abi falan diyecek gibi oldu, telefonunu çıkar dedim, napıcan dedi, çıkar telefonunu gibmiym ızdırabını dedim, çıkarttı, çıkarttığı gibi kan beynime sıçradı zaten. o büyük tuşsuz falan telefonlar yok mu 2-3 milyarlık olanlardan.

    bunu yanaklarından kavradım iki elimle, sedat bas makineyi dedim, sedat; yapma abi falan der gibi oldu, giberim senin de yatağını yardır dedim, kes şunun tepelerini dedim. sedat bana saygıda kusur etmez, açtı makineyi tepelerden kırpmaya başladı huur evladının saçlarını. ben tüm kuvvetimle asıldım boynuna, bıldırcın gibi çırpınıyor elimden kurtulmaya çalışıyor ama nafile, nevrim döndü, kes dedim kes, bağıra bağıra. her yanını 3 numara yap dedim. bu züt oğlanı zarıl zarıl ağlamaya başladı sus giberim babanın zanaatını dedim. yarasa gibi yapıştım kafasına, hareket etmesine fırsat vermiyorum, huur çocuğuna da ergen kuvveti geldi sinir yapınca, zapt edemiyorum neredeyse. velhasıl sedat tıraşı bitirdi, her tarafını 3 numara yaptı, mis gibi.

    boynundan örtüyü çıkardım, ensesinden kavrayıp iyice yanaştırdım aynaya, bak dedim iyice bak, az önce mi erkeğe benziyordun şimdi mi dedim. bu it hala ağlıyor sus ağlama erkek ol dedim, rezil oldum herkes benle dalga geçecek okulda falan diyor, sus dedim ağlama, kimden görüyorsunuz bu modelleri dedim, deden de baban da yanları sıfıra vurup tepeyi arkaya mı yatırıyordu kahpe çocuğu, ceddini örnek al, gavuru değil dedim. ama herkes öyle yapıyor dedi, sen de şahsiyet yok mu ulan itin soyu dedim, herkesi gibeyim kendin ol dedim. burnu murnu sümük doldu fır fır çekiyor, git sümkür şurda asabımı bozma dedim.

    oturdum dışarda bi iskemleye bi sigara yaktım, biraz içim acıdı çocuğu öyle ağlarken görünce, çağırdım gel bi sigara yak dedim, içmiyom dedi, yak giberim alın yazını yak dedim. yaktı öksüre öksüre asıldı durdu sigaraya. elimi omzuna koydum. ben senin iyiliğin için yaptım bunu dedim. selam verdiğim, az çok tanıdığım bi abimin oğlusun, onun oğlunun böyle soysuz züt oğlanlarına özenmesi zoruma gitti, ondan biraz sinirlendim dedim. tamam abi haklısın dedi kişiliksiz huur evladı. hadi geç kalma git eve dedim. tıraş parası vermeye kalktı, koy lan o parayı cebine dedim, bendensin. bi daha sigara içtiğini görürsem zütünü keserim dedim şaka yollu gibi sağlam bi tokat patlattım, gülümsedi gerizekalı , uza şimdi dedim. burnunu çeke çeke yol aldı.
    ···
   tümünü göster