/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1 -1
    demirtaş ve bahçeli akp le koalisyon yapmayacağını dün net şekilde açıkladı. bu durumda akp için geriye 2 seçenek kalıyor. ya bir seçim daha olur ve iyice riskleri göze alır ya da chp le koalisyon masasına oturur.

    böyle bi durumda ben ülkenin çıkarları için ikisinin anlaşmasının en doğrusu olduğunu düşünüyorum. chp nin yönetmesi gereken bakanlıklar da bence şunlardır; dış işleri, ekonomi, iç işleri, milli eğitim ve milli savunma bakanlığı. sebepleri de bana göre şunlardır; akp nin en başarısız olduğu olaylardan biri ülkenin belini dış politikada bükmesidir. almanya başkanı çıkıp yıllardır türkiyeyi dinliyoruz dedi bişey yapamadı ve suriye politikası bunun en basit örnekleri. o yüzden artık onu chp ye bırakma vakti geldi.

    ekonomi de 2007 den beri ülkenin kişi başına düşen yıllık milli gelirinde artış yok. hep yerimizde saydık. chp nin kadrosunda tanınan, güvenilen kaliteli ekonomistler var. onlara da bir şans vermek lazım.

    iç işleri konusunda da akp nin kürt sorununu yönetememesi bence yeterli bi sebeptir.

    4+4+4 saçmalığı, eğitim yaşı ve sistemindeki sürekli değişikte akp nin başarısız olduğu alanlardan biri. o yüzden onada bir dönem chp baksa ve onları görsek daha hayırlısı olur.

    ve geldik sonuncusuna. milli savunma bakanlığı. akp nin bana göre en sıçıp batırdığı, şaibeli ve içi ajanlarla dolu olduğu bakanlık burası. ne mit kimlerin elinde onu biliyoruz ne de askeriye.. mit toplantılarından ses kayıtları sızıyor fotoğraflar sızıyor, devlet sırları açığa çıkıyor kimse de bi gibim yapamıyor. askeriyenin zaten karışacak bi gücü kalmamış. bunları da düşünerekten artık bu bakanlığında akp den alınmasının ülke için hayırlısı olacağını düşünüyorum.
    ···
   tümünü göster