/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 126.
    +3 -1
    1)ya bu adamlara siyaseti öğretmeyecektin, militan olarak bırakacaktın ve vura vura öldürecektin, tüm kürt halkını baskı altında yaşamaya alıştıracaktın ve hiç meclise sokmayacaktın.

    2) ne oldu peki? meclise soktunuz adamları. siyaseti öğrettiniz. baskı kuramadınız, susturamadınız. neden? 4 sene önce kürt oylarını da "yetmez evet" 'ler ile kendi yanınıza çekelim dediniz. tahmin etmediğiniz bişey oldu, içlerinden selo çıktı, liderlik yaptı.
    kısacası sen bu adamları susturamadın, baskı altına alamadın, terörü bitiremedin, çözüm süreci dedin, çözüm süreci için dağdan inin, siyasete girin dedin.
    dediğini yaptı adamlar. siyasete girdi. akepe meclise soktu onları.
    şimdi barajı geçince niye zoruna gitti peki? sen bu adamlara gel siyaset yap dersen, ve onlar da senin dediğin gibi dağdan inip siyasete girerse ve başarılı olursa, şimdi de hayır dur ! gibtir git ! çık lan dağa ! dersen ne olur biliyo musun? sen "medeni olun, aramıza katılın" diye adamlara umut verirsen ve başarılı olduklarını görünce de, "git lan sen teröristsin" dersen ne olur biliyo musun?
    pkk katliam yapar. bütün karakollarını darmadağın eder.
    Velhasıl, ya bu adamların zütünü kaldırmayacaktın, kaldırdın, şimdi katlanacaksın.
    bu kadar basit. kendimiz ettik kendimiz bulduk. teröristler artık meclise. ama onları meclise chp falan sokmadı. 10 yıl içinde akepe soktu. yetmez evet referandumunu ben mi yaptım?
    ben mi gelin siyasete girin dedim? ben mi "açılım" diyerek meclise çağırdım?
    kısacası, akepe her zmaan ki gibi döneklik yapıyor.

    Bu kadar mı gibik beyinlersiniz ? Teröriste oy verenler niye verdi ? RTE başkan olamasın diye. Başkanlık sistemi gelseydi, ülke velayetlere bölünseydi siz o zaman görürdünüz bijiyi kürdistanı. O adamı başkan yapmayarak, ülkeyi velayetlere böldürmeyerek, iç güvenlik yasasını çıkarttırmayarak sizin 30 iq ile anlayamayacağınız bir iyilik yaptılar bu ülkeye.

    BU ADAMLARI MECLiSE SOKAN TAYYiPTiR. ÇÖZÜM SÜRECi NE ZANNEDiYORDUNUZ Ki AMK. SiLAHLARINIZI BIRAKIN SiYASETE GELiN ADAMSANIZ DiYEN BABAM MIYDI HUUR ÇOCUKLARI ?
    ···
    1. 1.
      +1
      helal olsun amk bi akıllı çıktı sonunda
      ···
   tümünü göster