/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +60 -17
    MHP ve Koalisyon


    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim akşamı yaptığı açıklamalarla herkese bir ders vermiş oldu ve siyasete ayar çekmiştir. Devlet adamlığından ve partisinin ülküsünden hiç bir zaman vazgeçmeyeceğini de herkese göstermiş oldu.

    Devlet Bahçeli : MHP oyunu arttırmıştır. Kim ne söylerse söylesin seçimlerden MHP alnının akıyla çıkmıştır. Milletvekili sayımıza 31 ilave olmuştur, gücümüze güç katılmıştır.

    Sayın Devlet Bahçeli'nin dediği gibi geçen seçimlere oranla MHP 2011 genel seçimlerinde 5.585.513 oyla %13.1 oranla 53 Milletvekili çıkarmıştı.

    2015 genel seçimleriyle bu oranlar 7.519.103 oyla %16.29 oranla 80 milletvekilini meclise göndermeyi başarmıştır. 2 milyona yakın bir oy artışı ve %3' lük artışla genel seçimlerden başarıyla çıkmıştır.

    Seçim sonuçları açıklanıp netleştikten sonra gündemin en önemli sorunlarında biride tek başına hükümet kuramayan AKP'nin koalisyon için söylemleriydi.

    Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından önce de televizyon kanallarında ve siyaset programlarında en çokta AKP ve MHP koalisyonu üzerinde konuşuluyor hatta kesin gözüyle bakanlar bile oluyordu.

    Fakat saatler gece yarısını gösterince Genel merkezden açıklamada bulunan Sayın Devlet Bahçeli'nin açıklamalarıyla herkesi ters köşeye yatırmış oldu.

    Sayın Devlet Bahçeli: ''AKP çözümü koalisyonda aramıştır, çözüm sürecini sürdürmüştür. Çözüm sürecinin bir kanadı 79 vekille TBMM'de bulunmaktadır.

    Birliktelikleri devam eden HDP ve AKP arasında olmalıdır. AKP ve HDP arasındaki örtülü işbirliğini gizlemek Türkiye'yi erken seçime bırakacak bir dayatmaya başka partileri katmak siyasi ahlaksızlıktır.

    ikinci olarak çözüm süreciyle ilgilenen Türkiye'de ileri demokrasinden yana olan siyasetini sürdüren partiler ortak koalisyonu düşündüğünüzde alın size 2.model olarak AKP-CHP-HDP'yi bir araya getirebilirsiniz.''

    Sayın Devlet Bahçeli bu söylemlerle AKP'ye ve diğer siyasilerle beraber herkese de ayar vermiş oldu.

    Kaldı ki Milliyetçi Hareket Partisinin kırmızı çizgileri olan ayrışma sürecinin sebebi olan çözüm süreci, 17/25 Aralıkçıların yargılanması ve Erdoğansız bir siyasetin işlemesi gibi olası kuralları da bulunmaktadır.

    Geçmiş dönemlerde de koalisyonlarda bulunmuş bir partinin lideri olan Devlet Bahçeli koalisyon hükümetlerinin nelere gebe olduğu ve sonuçlarının ne olacağını bildiği içinde ortak bir hükümet fikrinden uzak kalmıştır.

    Kaldı ki 13 yıldır her kesime ve toplumun her bölümüne nefret diliyle yüklenmiş, Türkiye'nin itibarını ve ekonomisini uçurum aşağı yuvarlayan, kirlenmiş, aklığı gitmiş karalığı kalmış bir siyasi partiyle koalisyon yapmak istememiştir.
    ···
   tümünü göster