/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +2
    çok yanılıyorsun ekonominin stabil kalması akp istikrarı değildir. o bahsettiğin ülkelerin işidir ve ülkeler bu oyunu cok iyi oynar amerika ve yahudi lobiside akp yi cok sever bunu unutma ek olarak türkiyeye yatırım cok az miktarda gerceklesiyor lojistik vs. pahalı oldugu icin iş adamlarının 4. önceliği türkiye finans programlarından takip edebilirsin bunu eğer gerçek istikrar istiyorsanız kemerleri sıkıp sanayi devrimleri yapması gerek bu ülkenin olur enflasyonda olur bu süreçte her tak olur dibi bile görürüz hugo chavez in hayatını okumanı şifddetle tavsiye ederim venezüellanın o zamanki durumuyla şimdiki durumuna bir bak neydi o adam ne oldu ...

    özet: amerika parayı verdikce stabilsin... gercek istikrar sanayi devrimi ve halkı üretmeye zorlamakla olur (bkz: hugo chavez)
    ···
    1. 1.
      0
      Yatırımların ve sanayinin ekonomi ile bire bir ilişkisi var. Bu yüzden dexer merkez bankasına faizleri indirmesi için saydiriyordu. Ekonominin stabil kalması da borclarla alakalıdır, diğer ülkelerle değil kodumun cahili. ithalat-ihracatla yon verirsin ekonomiye. Bu yüzden yatırımlar onemli, bu yüzden sanayi önemli. Ama sanayide bu kadar geride olmamıza karşın ekonomiyi iyi idare eden bir hükümet vardi. Sistem oturmuştu ileriye donuk planlar vardı. Ve ortada tam 5 yıldır konuşulan bir 2023 projesi vardı. Hevesler kursakta kaldi. Bizim elimizi kolumuzu simdi değil 1923 de bağladılar kardeşim. Her sene kutladigimiz şeyler var ya, aslında bir çoğu ağıt yakmamiz gereken şeyler.
      ···
   tümünü göster