1. 1.
    +11
    arkadaşlık pekey(pekiyi) demekle kaimdir. mehmed zahid kotku demiş bu sözü. ben de test ettim ve onayladım. %100 doğru çalışıyor.

    yani gerçek anlamda arkadaşlık diye bir şey gerçekten yok. kıskançlık ve bencillik duyguları daha çook küçük yaşlardan beri insanın içinde var. bunları tam anlamıyla aşabilmek için evliya olman lazım.

    şehirlerle de alakası yok, en çok kıskançlık merkezli dedikodular belki de köylerde yapılıyor.

    iki kız birinin erkek arkadaşı oluncaya kadar iyidir. şartlar değiştiği an diğeri bilenmeye başlar.
    iki erkek ikisi eşit para kazanıyorken iyidir, şartlar değişince içten fesatlık başlar. bunun benden ne farkı var?
    bence yanlış düşünüyorsun dediğin an karşındaki senin gerizekalı olduğunu düşünür. kimse kolay kolay eleştirilmek istemez. bunlar özetlenince arkadaşlık gerçekten yok.

    ha benim prensibim nedir? ben elimden geldiğince herkesle iyi olmakla beraber kimse ile kanka olmam. insanın özeli olacak. sırrını düşman bilmesin dersen, dostuna açma diye bir atasözü var. mümkün mertebe sorunumu kendim çözerim. ihtiyacım olmadı ama illa ki çok derdim olacak olsa arkadaşıma değil pgiboloğa giderim. doğru yönlendirme ihtimali daha yüksek. zira arkadaşlar bazen kıskançlıkla hepten yanlış yönlendirebiliyorlar.

    diğer prensibim de şu: iyilik et denize at, balık bilmezse halik bilir. şimcik burada biraz dini bir yaklaşım yapıcam ama tecrübem beni oraya getirdi.
    şimdi onca iyilik yaptım, çok azı anlaşıldı. bir de şöyle bir durum var ki mesela düğünde arkadaşına altın takarsın , o senin düğününe gelmez altın da takmaz. ya da hediye almaz ama sen ona almışsındır vs. bu gibi durumlarda neredeyse sinirden çatlamayan insan görmedim ben. para hemencik arkadaşla araya girebiliyor. bu bile arkadaş olmadığının bir göstergesidir aslında. ben de prensip edindim ki balık zaten kıymeti anlamayacak, halik için yapabileceksem yapıyorum yoksa hayır deyip geçiyorum. hiç de derdim olmuyor. etrafım ben ona böyle iyilik ettiydim de şöyle yaptıydım da ne oldu diyen insanlarla dolu. zaten karşılık bekleyerek yapılan şey iyilik değildir ama bu pratik de öyle olmuyor işte.

    adama iyilik yapıyor kaşılığında sevgi saygı bile bekliyorsan o iyilik değildir. birisine iyilik yaptın diye o kişinin sana kul köle olması gerekmez. ama insan öyle olamıyor işte. sonra boş yere dert sahibi oluyor. o yüzden yaşaya yaşaya kendime böyle sonuçlar çıkarttım artık arkadaştan yana derdim yok.
    ···
   tümünü göster