/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
http://m.radikal.com.tr/p ... estek_bhhya_cagri-1319142
  1. 1.
    0
    Akp nin son iki secimde de guneydogudan aldigi oylar eski hdp kokenli oylardi. Nevar ki Akp kurt vatandaslari istikrar ve baris sureci soylemleriyle ikna etmeyi basarmisti. Gecmis donemlerde akil insanlar seferberligi mevcut Hdp tabaninin ciddi bir kesimini Akp ye devsirebilmisti. Bunlari yaparken her zaman akil, mantik, baris ve cozumleme gibi pozitif unsurlari kullanarak basarmistir. Erdogan Siyaseti efektif kullanarak atil kaynaklari aktif hale getirmistir. Elbette ekgiblikler olmustur. Ancak buyuk oranda guneydoguda kan durmustu. Onemli olan da buydu. Bunun yanisira bolgeye hizmet gidiyordu artik. Buyuk yatirimlar yapilmaya baslamis, pkk buyuk olcude silah birakmisti. Pismanlik gerekcesiyle teslim olunuyordu. Akp mecliste kendi kadrolarinda onlarca kurt milletvekili ile bolge halkini yeterince temsil ediyordu. Buraya kadar bilinmesi gereken nuansin gorulmesi icin goze de ihtiyac yok. Ortalama bir bilincin Akp nin bu basariyi siyaset ve icraat marifetiyle gerceklestirdigini rahatlikla cozumleyebilecektir. Bu secimlerde Hdp nin guneydogudan geri aldigi oylar icin bunu degil soylemek, dusunmek bile demokrasiye ihanet olur. Secim kampanyasi boyunca bolge insanlari uzerindeki baski, Hdp sloganlarina, afislerine, akp ve hudapar teskilatlarina bu kadar yansimisken; hala farkli refleksler olusturmaya calisilmasinin manasi yoktur. Bugun Diyarbakirda pkk lilar tarafindan sehit edilen bir arastirma vakif baskani ve diger can kayiplari secim oncesi tehditlerin sadece birkac uygulama uzantisidir. Ezbere, disgudumlu ve nefsin ergonomisine gore havada yorumlarin inancimiza tezahur etmesi en fazla kendimize ve ulkeye zaman ve deger kaybettirir. Gelelim Secim zaferi kazanmis gibi gulucukler dagitan kilicdaroglu yuz ifadesiyle chp mevzusuna... Evet kilicdaroglu her secim oy kaybetmistir. Arastiralim, inceleyelim, aklimizi kiraya vermeyelim, kendimiz arastirip gorelim. Hdp nin aldigi oyla tatmin olmak nasil bir sapma, nasil bir ruh hali. Pgibiyatrik bir durum. Evet malesef bunlar ispatli vakalar. Canakkale nin Chp li belediye baskani hdp baraji gecti diye sehir meydaninda sükür pilavi dagitiyor. Hdp oylari ile zihnini tatmin ediyor. Chp li onemli bir agiz: Gursel Tekin hdp yi destekledik bizim onemli derecede destegimiz oldu diyor. Yazili ve gorsel Basina bu roportaji veriyorken hala mantikta sacmalik ariyorsunuz. Tuncelinin hali ortada... Chp baskani Kilictaroglu kendi memleketinden bir milletvekili cikaramiyor. Gecen secimde Chp birinci partiydi. Biraz dusunmek lazim. Kisaca Buradaki realite sudur. Guneydogudaki akpye oy veren kurt vatandaslarimiz buyuk olcude tehdit aldiklarindan hdp yi desteklemek durumunda kalmislardir. Ama Chplilerin gule oynaya verdikleri destek, sehitlerin kemiklerini sizlatmis, analarin bagrini daglamistir. Kendini ustun sanan bir dizi beyaz turk, ne oldu da, yillarca asagiladiklari zenci dedikleri kurtlerin degirmenine su tasidilar. Biraz dusunelim, ne beyaz ne de zenci olalim.

    Kaynakça:
    1) http://m.radikal.com.tr/p ... estek_bhhya_cagri-1319142 Tekinin yaptigi açıklama açıkça Hdp yi destekledigiklerini gozler onune seriyor.
    2) http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29230876.asp Şükür pilavı her ne kdar chp için olduğunu söylesede HDP yi desteklediğini de belirtiyor.

    Sayın Hdp li kardeşlerim sizinle hiç bir sıkıntım yok kesinlikle sizinde haklarınız savunulmalı söz hakkınız olmalı Türkiyenin %12 lik kısmı sizin gibi düşünüyorsa ki bu milyonlarca insan demek kesinlikle saygım vardır ama özgürlükten kastınız Özgür kürdistan, bir katilin özgür kalması gibi şeyler ise lütfen hiç bir Türkten saygı beklemeyin.
    ···
   tümünü göster