/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 26.
    +3 -1
    kilo almak isteyen arkadaşlarım, metabolimanız diğer insanlara göre hızlı çalışıyor, bu yüzden kilo almakta sıkıntı çekiyorsanız size bir kaç tavsiyem var.
    1- herhangi bir siteden günlük kalori ihtiyacınızı öğrenin ve bu ihtiyacın 500 kalori( dahada arttırabilirsiniz) fazlasını yiyin.
    2- vücut geliştirme sizin için en karlı çözüm yoludur. hem estetik görünür hem sağlıklı yaşarsınız. yağ olarak az kas olarak fazla bir kütleye sahip bireyler olursunuz
    3- vücut geliştirme ne kadar karlı olsa da zor bir spordur. bu spor bilinenin aksine en çok ağırlığı ben basayımda gelişeyim değil, stratejilere bağlıdır.en iyi gelişmeyi sağlamak adına özellikle yeni arkadaşlarımız için bölgesel antremanı önermiyorum. idmanlarınızda birden fazla bölgeyi çalıştıran hareketlere ağırlık vermelisiniz. squat, deadlift, barfix vs... özellikle kolları göğsü çalıştırayım yeter demekle kendinize en büyük kötülüğü edersiniz. kollar zaten küçük kas gruplarıdır, bu kaslar diğer temel hareketlerle zaten gelişir. idmanlarınızda kol hareketi olarak 2-3 hareket yeterli gelecektir.
    4-beslenmeniz bu sporda dikkat etmeniz gereken en önemli etmendir. ne kadar ağır çalışırsanız çalışın, kaslarınız yeterince beslenemezse gelişemezsiniz. günlük karbonhidrat ve protein alımınızı maximumda tutun. protein ihtiyacınızı internetteki herhangi bir siteden bulabilirsiniz. (proteinde hayvansan proteini tercih edin)(lor peynirini mutlaka tüketin )
    5-yine ağırlıklarınızı artırmanız gerekir çünkü vücut bir yerden sonra kaldırdığınız ağırlıklara alışacak ve bu yüzden gelişemeyecektir. her idman sonunda ağırlıklarınızı yarım kiloda olsa artırın.
    arkadaşlar tecrübelerimi sizinle paylaşmak istedim. cümlelerimi rastgele yazdığımdan hata yapmış olabilirim anlamadığınız yer varsa mesaj atın yardımcı olurum.
    ···
   tümünü göster