1. 76.
    -1
    Evet. Dünya'nın en iyi MMOPRG oyununu ortaya koyup hala genişleten bir firmanın son mahsüllerinden bir tanesi.

    Öncelikle şunu söyleyeyim Diablo III'ün başlangıcı hariç bütün oyunları gerçekten çok taşşaklı oyunlardır. Blizzard her tür oyunda ustalaşmış bir Dünya devidir.E-sport devi Starcraft 2'nin babasıdır.(öz)

    Bu dev gibi kapitalist anasına kurban olduklarımın evlatları bir de MOBA üzerinden pay almak istemişler.

    Oyunun özelliklerinden, oynanışından ve heroların öneminden bahsedeceğiz.

    1-Diğer MOBA oyunları gibi carry, support tarzı terimler aynı. Herkesin görevi yine aynı.Bu yönden zorluk çekmeyeceksiniz.
    2-Asıl sıkıntı oyunda geri kalırsan gibsen değiştiremezsin oyunu. Pushlamak amacıyla her takıma 1 tane specialist lazımdır. Stratejilere göre bu spec sayıları 2'ye kadar çıkabiliyor. Oyunun felsefi amacı belli:Asla level olarak geride kalmayacaksın. Kalırsan geridesin ve bu Teamfight'lar için çok büyük dezavantaj.
    3-Her mapin ayrı stratejisi olması sizi düşündürtmek zorunda bırakıyor.Şanslısınız diğer oyunlardaki gibi salyanız akmak zorunda değil. Daima kişiyi dinç tutuyorlar.
    Misal Haunted Mines adında bir mapten bahsedelim biraz. Oyunun stratejisi belli zaman dilimlerinde madenlerde ortaya çıkan canavarcıkları öldürerek skull topluyorsun. Bütün skullar toplanınca kendi Boss'unu güçlendiriyorsun. Boss'ta spawn olunca fort almaya gidiyor.2 takımın Boss'uda ölünce bu skull toplama işlemi belli bir süre sonra tekrar devam ediyor.Ha sen ben toplamam dersen. Kısa zaman sonra GG verirsin.
    4-Ha bir de her heroyu masterlamak olayıda var.Her oyunda alacağın heroyu ve buildi değiştirmek zorundasın. Tabi kazanmak istiyorsan. Misal Haunted Mines haritasında Gazlowe aldın diyelim.Bu oyunda combatlar önemli olduğu için ultini 2.'ye vermen gerekecek.
    5-Abathur denen hero beyininizi güçlendiriyor. Combatlarda olmuyorsunuz fakat yaptığınız destek hayati önem taşıyor.Map izleme, yardım, baneling yerleştirme olaylarını doğru zamanda yapmalısınız.Ha yapmayın isterseniz fakat annenizin kulakları bayağı çınlar. Sağır olma ihtimali göz önüne koyulduğunda bu olay gerçekten ölümcül sonuçlara neden oluyor.
    6-Oyun çok değişken. Tankın carry oynaması gerektiği zamanlar bile olabiliyor.Bir oyunda Diablo carry oynamıştı.2 tanktılar.

    Anlıyacağınız pek casual bir oyun değil. Yetenek ve IQ isteyen bir oyun.

    Kapalı Beta'dan beri oynamaktayım. MOBA'ya 2009'da başladım.2007'de kafede oynarlardı bana oynatmazlardı.Çünkü bilmeyenleri oyuna almazlardı.Şimdi baksan her velet indirdiği gibi giriyor gibiyor oyunu.Ne anamız kalıyor ne bacımız. Yarı canla 2v1 kafa atıyor.

    Warcraft'ın Dota'sında başladım oyunda.O zamanlarda modaydı. Wepla'daydım ayrıca.

    Neyse gelip ranked oynamak isteyen olursa Rank 25

    Arpad#2239
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster