/i/Felsefe

filozofiya'ya inananların kafalarını açtıkları uhrevi altincidir.
  1. 1.
    +114 -6
    http://imgim.com/esraerol...rmiziturk_04_1280x720.jpg

    Birden bire öncesini ve sonrasını bilmediğin bir hayata gözlerini açıyorsun...

    Nedenini,nasılını sorgulayamadan geldiğin hayatın , ilk anından itibaren yaşama iç güdüsüyle tanışıyorsun. Neden yaşamak zorunda olduğunu bilmeden , sebepsizce içinden gelen bu dürtü yüzünden tüm arzunla sadece yaşamak istiyorsun.

    Ve zamanla senin gibi nedenini nasılını bilmeyen , sebepsizce sadece yaşama güdüsüyle yanıp tutuşan milyarlarca canlıyla karşılaşıyorsun.

    Bu milyarlarca canlının hepsinin birer ömrünün olduğuna şahitlik edip öğreniyorsun. Ve muhtemelen şuan da ömrünün azımsanmayacak bir kısmını yaşamış , bunca yaşanmışlığının anlık bir haza dönüştüğünü farketmeye başlayan sen ; bir ömrünün olduğuna inanman zor olmuyor.

    Canlılar arasında en zeki olarak kabul edilen insan ; atomları parçalayıp incelemeyi , evrenin sınırlarını zorlayacak kadar gözlemleyebilmeyi öğrenmiş. Fakat milyarca yıldır , milyarca insan ; nasıl , sorusunda büyük mesafe katetse de neden sorusuna ortak ve kesin bir cevap getirememiş..

    Dünyanın belki de evrenin en zeki yaratığı sen .

    Bunca bilinmezlikler arasında seni bu boşvermişliğe rahatlığa iten sebebiyet ne?

    Yüzlerce din , binlerce felsefe arasından Survivorda kimin birinci olacağına ; hangi ünlünün hangi ünlüyle birlikte olduğunu. düşünmeye iten ne ?
    ···
   tümünü göster