/i/Devlet

  1. 351.
    +6 -1
    sıra geldi hakan öksüz'e

    odtü elektrik elektronik mühendisliği bölümü'nden dereceyle mezun olan ve yaklaşık 15 yıldan bu yana da aselsan'da önemli projelerde görev alan hakan öksüz, 25 ocak 2012 de direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu eskişehir yolu kavşağında bariyerlere çarparak hayatını kaybetti. ancak bu ölüm yakınları tarafından şüpheli görünüyordu.

    uzun süredir hakan öksüz'ün 'takip ediliyorum' endişesi yaşadığını söyleyen eşi ve çocuğunu 1 yıl önce kahramanmaraş'a göndermesi, kazanın suikast olabileceği yönünde ihtimalleri güçlendirdi. kaza yaptığı yerin evi ya da iş yeri güzergahında olmaması da dikkat çekciydi. aynı gün iş yerine gittiği halde iş yeri giriş kartı ve kimliğinin üzerinden çıkmaması ise bir başka soru işareti.

    yakınlarının anlattıklarına göre, aselsan mühendislerinin üst üste intihar ettiği 2006-2007 yıllarında öksüz de ölümden döndü. ankara keçiören'de bir marketten alışveriş yaptıktan sonra önü, kimliği belirsiz kişiler tarafından kesilen öksüz, zorla bir araca bindirildi. banka kartları gasp edilerek zorla şifresi alındı. kimliği belirsiz kişiler, aynı gün öksüz'ün bütün hesabını kartından nakit para çekerek boşalttı. boğazı kesilen öksüz, bir köprü altına atıldı. sabah saatlerinde temizlik görevlilerinin ölü bir ceset sandığı öksüz, hastaneye kaldırıldı ve uzun süre tedavi gördü. o dönem olayın üzerinin kapatıldığını düşünen yakınları, polisin de gerekli hassasiyeti göstermediğini, hatta tutulan tutanağa öksüz'ün 'olayı hatırlamadığının' yazıldığını söyledi. bu olaydan sonra pgibolojisi bozulan öksüz'ün çalıştığı uluslararası güvenlik projelerinden alınarak daha alt birimlerde görevlendirildi.

    ailesi ve yakın çevresinin söylediklerine göre, mühendis hakan öksüz, takip edildiğini düşünüyordu. zaman zaman geldiği memleketinde ailesine, "bana zarar verecekler. siz zarar görmeyin. pgibolojik baskı altındayım." diyordu ve eşi kendisini, aselsan'da çalıştığını kimseye söylememesi yönünde tembihlediğini söyledi. yaşadığı sıkıntılardan sonra ailesini ankara'dan uzak tutmaya gayret ettiği söylenen öksüz'ün, 3. çocuğunun doğumundan sonra 6 ay boyunca Kahramanmaraş'ta yaşadığı vurgulanıyor.

    kazada hakan öksüz'ün cesedinin üzerini arayan polis ekipleri, kimlik çıkmayınca şahsın telefonuna bulmak için kaza yerinde arama yaptı. ancak telefon dahi bulunamayınca araçtaki evraklardan kimliği tespit edilebildi.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster