/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 76.
    +9 -1
    ingiltere-Amerika savaşından yenik çıkan ingiltere bu sefer Amerika’ya yardım ettiğini düşünerek Fransa’ya saldırmıştır..
    ingiltere, Rothschild ailesinin kendilerine finansal destekte bulunacağına güvenerek bu savaşa girdiyse de Rothschıld ailesinden umdukları desteği bulamamışlardır..
    Rothschıld ailesi el altından Fransa’yı destekleyerek Amerikan kolonilerinin bağımsızlığını garanti etmek istemiştir..Bir taraftan da bu aile ingiliz borsası üzerinde spekülasyona girişmiştir..
    ingiltere-Fransa savaşı sırasında borsada müthiş bir hareketlenme olmuş ve borsaya oynayan halk ingilizlerin savaşı kazanacağını düşünerek girişimlerini arttırmışlardır
    Bunu fırsat bilen Rothschild ailesi ”ingilizlerin savaşı kazandığı” iddiasını ortaya atarak ingiliz halkının herşeyini borsaya oynamasını sağlamıştır..
    Ancak generaller ve ordudan geriye kalanlar ingiltere’ye döndüğünde gerçekler ortaya çıkmış ve ingiltere’nin savaşta kaybettiği ortaya çıkmıştır..
    Borsa norminal seviyesi, herkesin malını kurtarmaya çalışıp mal hisselerini geri almaya çalışmasından dolayı anormal derecede yükselmiş ve böylece kağıtları elinde tutan Rotscild ailesi bu ticaretten en karlı çıkan isim olmuştur..
    ingiliz tarihçilerin ”Kara eylül” diye nitelendirdiğ i bu olay ile Rothschild ailesi adeta ingiltere devletinin mülkiyetini ele geçirmiştir..Bu ekonomik faaliyetleri sonucu iyice gelişen Rothschıld ailesi, kenan diyarında Tanrı’nın kendilerine vaad ettiği kutsal israil devletini kurmak için gerekli olan şablonu hazırlamaya başlamıştır..
    not:Osmanlinin parcalanmasi geliyor diger partta bu arada 3 kere belirttim bu parcalar alinti diye benim yazdiklarimda gelicek bide şuku atarsaniz veya okudugunuzu belli ederseniz sevinirim
    ···
    1. 1.
      0
      kardeş o olay farklıydı; ingiltere savaşı kazanıyor ve bu baron rothschild herkesden önce bu haberi alıp ingiltere savaşı KAYBETMiŞTiR diyor, bu nedenle millet ingiliz borsasındaki hisseleri cok cok ucuza satmıştır baronda bunu bilerek kapış kapış tum hiseleri almıştır konu kilit + çöp
      ···
   tümünü göster