/i/İnanç

İnanç
  1. 76.
    0
    Peki panpa o zaman şöyle değiştirek soruyu;
    7- Allah gönderdiği dinin insanlar tarafından pert edilmesine nasıl müsaade ediyor?
    ···
    1. 1.
      0
      1' Lehmi mahfuz yaptıklarına göre değişir Allahın geleceği bilmesi sana özgür irade vermediği anldıbına gelmez.
      Tabikide Allahın hafızası sonsuz istediğini istediği gibi yaratabilir senden izin isteyecek değilki o'zaman çicek niye var niye kokuyo demek gibi saçma tamamen Allahın arzusuyla yarattığı birşeydir lehmi mahfuz.

      2' islam evrenseldir araplarda almanlarda italyanlarda türklerde kuldur islamı seçtiysen onun yasaklarına uyman icab eder.

      3' Aynı şekilde daha beterine şeytan maruz kalmıştır lanetin tamamen nankörlükten kaynaklı beddua lehebin üzerinden diğer nankör kullarınıda gidiyor tehdit ediyor.

      4' Büyüklüğüne ve güvenirliğine değinmek için.

      5' Keramet.

      6' Erkek yaratılış itibarı ile fiziksel olarak üstündür buda tamamen Allahın dileğidir kadınlarda pgibolojik olarak erkeklerden üstündür dertlere göğüs germe konusunda. Bir taraf aktif diğeri pasiftir + - gibi tamamen Allahın takdiri denge.
      Ayrıca mirastan pay alan erkek evliyse eşide faydalanır buda evine ve çocuklarına bakma sorumluluğu olan erkeğe gösterilen bir ikramdır.

      ilk altı soruna yanıtladım ilmim yettiğince diğerlerinede cevap bulucam mobildeyim.
      ···
    2. 2.
      0
      7' Daha önceki kullar ameline vede yaptıklarına göre yargılanır bütün peygamberlerin amacı birdir dinlerin bozulmasına gelince Allahın kullarını ne kadar özgür iradeye ve serbestliğe bırakıp haylazlığa izin verdiğini görüp ibret almalıyız.
      8' Biçim olarak çok güzel insanlar buna ayete örnektir.
      Sünnet olmak islam’ın şiârındandır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Sünnet olmak, erkekler için, sünnettir.) [Taberani]
      9' Farsça veya arapça tam olarak türkçeye çevrilemediği için birçok anlaşmazlık ortaya çıkıyor dili öğrenip oku birde insanlara gelince ilk insan yani atamız ve kökenimiz çamurlu sudan yaratıldık adem a.sden sonra anne karnına düşen sperm kan pıhtısıda 2'ci yaratılma evresidir.
      10' Ol diyip öldürse yaptığı imtihanın anlamı olmaz şeytan gibi ebu cehil üzerinden diğer kafirleride tehdit ediyor saydığın ayetler kusursuz bir sınanma sistemi içinde olduğumuzun kanıtıdır.
      11' Yanıtın birinci sayfada mevcut.
      12' insanların yani bizim imtihanımızın başlangıcının vesilesidir olaylar silsilesi.
      13' ayetler birbirine bağlıdır tek tek söküp sualler sorulmaz Yardımdan kasıt Allah kulundan tebliğ ettirip diğer kulunada merhamet etmek istemesinden kaynaklanıyor ve tamamen iradesine bırakıyor kullarının imtihanını.
      ···
   tümünü göster