/i/İnanç

İnanç
  1. 76.
    0
    Yaratılış sebebimiz nedir bana açıklayabilir misin?
    ···
    1. 1.
      0
      kendisine kulluk edelim diye yaratmış bizleri namazda buraya geliş amacını ebedi yurdunu bilsinler diye kullara mirac olayından sonra armağan edildi zaten vardı ama kılınış bu kadar fazilete ve figürlere sahip değildi hediyedir. Nedenmi secde ettiriyor tamamen kendi isteğidir Allahın. Kuralı koyar yaratır uyup uymamayı sana bırakır emirlere uyarsan bir zamanlar yaratılmadan önce hiçtin bilincin veya idrakın yoktu yaratıldın ve secde edip mükafatlandırıldın sence hoş değilmi ? Yoktan bir benlik yaratılınca mutlu aynı zamanda senin mutluluğunuda yaratmış oldu ? Seni veya beni bir solucan veyahut su damlası veya bir taş yaratabilirdi insan olarak yaratılmakta Allahın ikram için hiçten bir kul edip sonsuz zekasının sebebiyle hiçe benlik kazandırıp ödüllendirmesi takdiri şayandır.
      ···
    2. 2.
      0
      Madem bizi secde edelim diye yarattı. Ben diyorumki bu allahın egpsu var ve bizi secde ettirerek egosunu tatmin ediyor. Varmı başka açıklaması?
      ···
    3. 3.
      0
      http://www.sorularlarisal...up_almak_ne_demektir.html

      Alemlerin Rabbi o'dur buyuklenmekte ovgulerde o'nadir kurali o koyar uymayi senin iradene birakir egoist olsa yasaklarina karsi gelen birisinin samimi tovbesini kabul etmezdi Allah halimdir ve buyuklenmekte Hakkidir cunku herseyi yaratan o'dur.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster