/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 51.
    +1
    1-Zaten yaratıcı olan Allah kendini göstermeli bilmemizi sağlamalı ve üstünlüğünü anlamamız için edebi sanatlar ile övgü yapmalı bunda sakıncalı bi durum yok .

    2- Şimdi surelerin ne zaman indiğine bakmak lazım Enfal suresi bedir savaşından sonra inen bi sure savaş sonrası barıştan bahsediyo , muhafazid suresinde ise savaş meselelerinden kafilerin durumundan bahsediliyo savaş meselesinde zaten bi zaaf gösterirsen düşman seni affetmez.

    3- Maide suresindeki şarap meselesi için izlemeni tavsiye ederim https://www.youtube.com/watch?v=ZvSTZwwpspA -ki orda benzetmeli anlatımda var ve şarap kelimsenin arapca-türkçe anlamıda aynı değil.

    4-Enam 108 de anlamıcak bişey yok 106-112 arasını oku 108 de de takılacak bişey yok ekgib almışsın ayeti aynı zamanda 106-112 arasını okursan anlarsın .

    - Furkan 44 tefsiri : Yoksa sen onların çoğunun gerçekten söz dinleyeceğini, yahut akıllanacağını mı sanıyorsun? Hayır ne getirilen bir delili tanır, söz dinlerler, ne de aklî delili tanır, akıl ile hareket ederler. Gerçekten onlar hayvanlar gibidir. Aklına ve işittiğine göre hareket etmez, soyut isteklerine uyarlar. Hatta gidişce daha sapkındırlar Çünkü, evcil hayvanlar kendilerine bakanlara bağlanırlar, kendilerine iyilik edenlerle kötülük edenleri seçerler, faydalarına olan şeyleri arar, zarar veren şeylerden kaçarlar, yediği içtiği yeri tanır, öğrendiği yolu şaşırmazlar. Kendilerine verilen güçlerde tembellik etmez, yaratıldıkları yönde sarfederler. Hak ve hayır inancı olmayan da haksızlık ve kötülük inancı da yoktur. Bu kimseler Rabblarını tanımazlar. O'nun nimetlerine karşı nankördürler. Ebedî fayda olan sevabı istemez, en büyük zarar olan azabdan korunmazlar. Yurtlarına bile hainlik ederler. Yaratılışı bozmaya, fitneler çıkarmaya çalışır, haksızlık ve fitne ile yalan dolan ve aldatma ile dünyayı karıştırırlar.
    hayvan benzetmesi gayet normal akıllarını kullanmamaları mesele bunda da yadırganacak bişey yok .

    -Araf 176 Yine ayetin bi kısmını almışsın sadece tamdıbını değil ve öncesinide oku surenin burda da insanın kendi heva ve hevesinin peşine düşmesinin onun alçalmasına yönelik deniyo .

    Ki benzetmeli anlatım şekli yapılıyo hep diğerleinde de bu edebi bi sanat yani biliyosun insanların anlaması için benzetme yapılması gayet normal, diğerlerinide açıklayabilirim istersen senin en büyük hatan bi ayeti çekiyosun yarım yamalak surenin bütününe ne zaman indirilmiş neden indirilmiş diye bakmadan ve tefsirlerede bakmıyosun direk aha havcan dedi köpek dedi diye anlıyosan milyon tane şey bulursun. Kur'an bi bütündür kardeşim bütünüyle okuyup anlaman lazım öyle tek ayetten söylenen şeyler değil . Kafan hiç karışmasın .
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Çok saol panpa uğraşıp yazmışsın
      ···
   tümünü göster