/i/İnanç

İnanç
  1. 151.
    +1 -1
    diğer kutsal kitapları okumadın madem, araştırmadın görmedin.
    diğer dinlere inanan insanların senin kitabını okuyup senin dinine geçeceğini düşünüyor musun gerçekten?
    milyarlarca hristiyan haksız, milyonlarca yahudi haksız, milyarlarca budist şamanist haksızda sadece müslümanlar mı haklı.

    kaburgadan yaratılma, denizi yarıp geçecek güç varken firavuna bir şey yapmamak illa denizi yarmak, ölüyü diriltmek, bütün hayvanların bir gemide 2 yıl yiyecekle stoklanması, gökten inen kurban (dağdan düşmüş olabilir), ayın bölünmesi gibi daha da sayabileceğim onlarca şeye inanıyorsun da, evrime mi inanmıyorsun? bunların ne farkı var kardeşim antik yunan mitolojisinden ?

    belki bir yaratıcı vardır, ama bu yaratıcı kimin ne giyip giymeyeceğine,ne yiyeceğine, günde 5 vakit ne yapacağına, haftanın belirli günleri ne yapacağına değilde, "iyi bir kişi" olup olmadığına bakmıyorsa eğer, yeni evli çifti kirasını ödeyemiyor diye evden atan hacıyla cennette olacağıma, van depreminde yardım edeceğim diye ölen ateistle cehennemde olmayı tercih ederim.

    çok dar düşünüyorsun kardeşim. iyi günler

    edit: her eleştiri yapana - mi veriyorsun
    ···
    1. 1.
      0
      Hristiyanlığı ve yahudiliği rafa kaldıramam saygısızlıkta etmem edenide yadırgarım diğer kutsal kitaplardan temel bilgilerini bilirim ama tamdıbını okumadım ve kuranda hristiyanların hz isanın haşa Allahın oğlu denmesi sebebiyle hristiyanlığın Allah katında geçeraiz olduğunu bilirim bu kanaatte olduğumdan dolayıda kuranı şahit tutar ve o'na inanırım yahudilerde Cebrail a.s sevmezler hz Musadan sonra gelen peygamberleri açık olan mucizeleri kabul etmezler bu sebepten onlarında yanlış bir itikadda küfürde oduklarını bilirim.
      ···
      1. 1.
        -1
        Katilmadigim yerde eksi veririm bosuna konulmadiya bu sistem banada katilmayanlar eksi verdi verebilir tamamen kendi arzularina birakiyorum.
        ···
    2. 2.
      0
      tamdıbını oku bakalım sonra tekrar konuşalım kardeşim, ki söylediklerime de cevap vermedin zaten başka şeyler söylüyorsun.

      kulaktan dolma bilgiler ile değilde, biraz sorup soruşturup konuşalım.ama sorarken tek 1 tarafa sorma.
      bir şeyin doğrusunu öğrenmek istiyorsan en son kendisine sormalısın
      ···
      1. 1.
        +1
        Senin icin okuyup sana nasihat edecegim bekle beni 2'3'ay sonra konusuruzki 1'ci sorunu yanitladim
        ···
    3. 3.
      0
      Şamanistliği o'na benzer putperestliği tek bir kelamla silmiştir islam LA iLAHE iLLALLAH
      2'ci sorularına gelince hepsi keramettir Hz musa a.s olayına gelince suyun içinde binlerce yıl mumya olmuş firavun bulundu bir kaç yıl önce.
      Antik yunan mitolojisi sapıklığı melun şeytanın masallarından ibaret mısır mitolojiside maya mitolojiside babilde öyledir çocuk kurban etmek filan böyle felaket vahşet bir sapkınlığı anca melun ilham eder insanlara..

      3'soruna gelince 7'sinde neyse 70'indede o'dur lafı insanların tümüne geçerlidir bütün çirkin huylar ancak zikir ve namazla yok olur gafil taklidi zikir namazdan bahsetmem idrak tasdik ile namaz kılandan mevsu bahis ediyorum insan hiç süphesiz idrak ile namaz kılıyorsa insanlara en çok hayrı dokunan olur senin bahsettiğin kötü insanlardan ateistlerdede mevcut bütün müslümanları zan altında bırakmaya hakkın yok bineanaleyh beni tanımadan bilmeden ilmimi hafife alman dar görüşlülükle itham etmen senin ne denli geri ve sabit fikirli olduğunu gösterir.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster