/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    -1
    bu ayetlerde gökteki kısmından kimisi Allah kimisi melekler olarak tercüme etmiştir. bu konuda kesinlik yoktur. Genelde bir hükümden bahsedildiğinde islamda gökten geleceği söylenir buna da bir işaret olabilir. gök insanoğlu için yücelik sembolü gibi bir şeydir.
    Allah'ın inanış olarak bir şekli veya yön olarak bir ciheti yoktur. bu sebeple her yerdedir. hem gökte hem yerde 6 ciheti kaplamıştır. buradan illa ki gökte bir yeri kendine mesken edinmiş olduğunu anlamamak lazım. ve allah her şeye kadirdir.
    An itibariyle dünya 1670 km/saat hızla kendi ekseni etrafında, güneşin etrafında ise, 108000km/saat dönüyor, ve güneş sistemi samanyolu galaksisi içerisinde 720000 km/saat hızla yol alıyor ve günde 17.280.000 km yol katediyor. sen buna tesadüfen oluştu ve tıkır tıkır işleyebildi diyebiliyorsun ve hiç bir şüphen yok. ama gelmiş bu durumdan şüphe ediyorsun.
    sen inanmak değil, başkalarını inançsızlaştırmak ve kendi çapında bozmak istiyorsun. ama önce kendin bir sağlam fikirli ol. ve meal değil tefsir oku. meal yüzeyseldir çünkü.
    ···
    1. 1.
      -2
      Geldi yine kuranın mucizecisi. yannan yazımın neresinde tanrı yoktur dedim he neresinde amın evladı nerede nerede ?çıldırıcam dıbına koyayım. tanrının olması dini kesin mi kılıyor?

      He melekler başına taşlar yağdırıyor seni yerin dibine sokuyorda gökte olan kelimesinin kim olduğu belli değil öyle mi?
      Beyinini biraz kullan
      ···
    2. 2.
      0
      lan at kafalı, ayetin aslında allah kelimesi geçiyor mu?
      kesinlikle Allah değildir demedik, aksini söyleyenlerde var dedik.

      "Artık emrimiz geldiği zaman onu (o şehri) alt üst ettik (onu yükseltip alçalttık). Onların üzerine, istif edilmiş (dizilip hazırlanmış) siccilden (pişirilip sertleştirilmiş kerbinten yapılmış) taşlar yağdırdık." hud suresinde bu mevzuya benzer bir ayet var, burada da "yaptırdık" diyor. yasin suresinin sonunda ne geçiyor" ol der olur"

      elmalı'da bu şekilde çevirmiş " Her şeyi kuşatmış olan Allah'ın yeri sizinle birlikte göçürüvermesinden emin misiniz? O zaman yer çalkalanıyordur."
      ···
    3. 3.
      -2
      insanları yerin dibine geçirebileceği

      -insanların başına taş yağdırabileceği

      -onun verebileceği bu tür cezalara karşı kimsenin güvencede olamayacağı anlatılıyor.

      Evet bunlar doğrultusunda bulutlar olabilir dimi ?gökte oluyorlar sonuçta. aferin devam et saçma salak savunmalar yapmaya

      Edit:eksile abisi eksile kendini bile inandıramıyorsun
      ···
      1. 1.
        0
        yav he he biz de bulut dedik zaten amk. sende devam et böyle sana da aferin.

        edit: inanmadığıma inanarak mı kendini tatmin ediyon. yazık sana. o artı eksiyi oraya millet oylasın diye koymuşlar süs değil.
        ···
      2. 2.
        0
        At gözlüğünden artık cümleleri bile doğru okuyamıyorsun.ben sen öyle dedin demedim senin mantığına göre oda olur dedim. yannan kafa
        ···
      3. diğerleri 0
    4. diğerleri 1
   tümünü göster