/i/Felsefe

filozofiya'ya inananların kafalarını açtıkları uhrevi altincidir.
  1. 1.
    0
    panpa ateist olduğuna göre metaryalistsin gördüğün şeylere, evrime vs. inanıyosun. peki görmediğimiz şeylere nasıl bir açıklama getiriyosun. mesala cinlerin varlığı. bu cinleri tamamen ortaya atılmış halk yaygarası yalan olarak mı nitelendiriyosun yoksa herhangi bi açıklaman var mı?

    bide hangi deneyim ve birikimlerinle ateist olmaya, bi yaratıcının varlığına inanmamaya karar verdin kısaca açıklar mısın panpam.
    ···
    1. 1.
      0
      Guzel bir soru ve usluo oncelikle tesekkur ederim.

      Panpa cin konusuna gelirsek uydurms oldugu kesin. Ornek vermrk gerekirde bir toplulugun icindeyken cin musallat olmuyorda genelde tek kalinca oluyor. Bi dusun bakalim neden? Ayrica ben hayatim boyunca yalnizdim bir kere bile boyle bir seyi. Varligina inanmadim. Hep aklimla mantigimla hareket ediyorum. Korkumla degil.

      2. Soruna gelirsek, bir yaraticiya bu evreninde bu canlilarinda ihtiyaci yok panpa. En basit ornegi vereyim. insan haricinde hic etrafinda ilah edinen bir canli gordun mu? Goremezsin. Bizler insanoglu dunyanin en zeki canlisiyiz. Ama gecmisimizde bu evrim halkasinda din denilen uydurma hikayelerle avutulduk ve insanlsrin korkusu mantigini yendi. Dusunmeden hareket eden saldiran zavalli et torbasi var bu gezegende milyonlarcs hatta milyarlarca.
      ···
    2. 2.
      0
      aynı içtenlikle cevap verdiğin için teşekkür ederim panpa.

      cin konusuna gelirsek bugüne kadar varlığını hissetmemiş olman yok olduğu anldıbına gelmez. eğer istanbuldaysan sana bi kaç yer söyliyim sözde kahve falı adı altında cinlerden yardım alarak senin bütün geçmişini, arkadaşlarını aileni ilişki hayatını anlatan falcı kişiler var. tabi gelecek hakkında da söylüyolar ama bunlara inanmıyorum. farzı misal bi şekilde tecrübe ettin diyelim o zaman cevabın ne olurdu veya düşüncelerin değişirmiydi.

      2. cevabına gelince insanlığın her zaman bi yaratıcıya ihtiyacı olmuş. bu kimi zaman güneş kimi zaman toprak kimi zaman ateş vs. olmuş. sadece islam için konuşmuyorum, nasıl fiziki ihtiyaçlarımız varsa ruhun da ihtiyacı inançtır. eminim ateist olduğun halde, dünyada adaletsizliklerin, son bulması için keşke bi yaratıcı olsaydı da son bulsaydı dersin. yani bu ihtiyacı değerlendirmek isteyen çok kişiler oldu. insanları bu şekilde yönlendirdiler tarih boyunca, çoğu zaman müslümanlar da dahil. bu konuda haklısın.

      büyük patlamaya (big bang) inandığını ve okuduğunu düşünüyorum. islamda evrenin oluşumunu bu şekilde kabul ediyor. ayrıldığımız konu sen bu big bang öncesi ve sonrası olayları tamamen tesadüflere bağlarken ben yaratıcıya bağlıyorum. bunun kesin ispatını ne sen bana verebilirsin ne ben sana. sen bana verebilseydin dünyada din kalmazdı. ben sana verebilseydim dünyada müslüman olmayan kalmazdı. bu da evrenin insanın yaratılış amacına ters düşerdi.
      ···
   tümünü göster