/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 51.
    +1 -3
    4. turda isteseler meclis başkanını seçtirmemek için ellerinden geleni yapabilirler. Vaktiyle CHP Abdullah Gül'ü seçtirmemek için milletvekillerini oylamaya sokmamıştı.
    Cemaatle hükümet arasındaki durumları cemaatin dershanesinde çalışan biriyle de tartışmışlığım var. Dershanelerin kapatılması meselesine kadar cemaatin televizyon kanalları ve gazeteleri hükümetten taraf yayın yaparlarken ne zaman cemaatin para kaynağının kesilmesi söz konusu oldu onlar da saldırmaya başladı.
    Nükleer konusunda ise Ermenistan'ın Türkiye sınırına yakın Sovyetler döneminden kalma bir nükleer santrali bulunuyor. Bu çevreci vatandaşlar neden bu santralin kapatılması için eylem yapmıyorlar da, Türkiye'de santral yapılmasın diye eylem yapıyorlar? Ayrıca Japonya nükleer santrallerini kapatıyor tarzı söylemleri bırakın. Japonya'da 100 küsur santral vardır, arada eski santrallerden bazılarını kapatıyordur. Türkiye'de bir tane bile nükleer santral yok. Fabrikalar dışarıdan ithal edilen doğalgazla petrolle üretilen elektrikle üretim yapıyor. Yani yapılan üretim %100 yerli olamıyor. Bugün doğalgaz aldığımız ülkeler doğalgazı kesse Türkiye'nin hali ne olur?
    Rüzgarla, kömürle, akarsuyla üretilen elektrik nükleer santralde üretilen elektriğin yanında çok düşük kalıyor.
    ···
   tümünü göster