/i/Okul

"Eğitim, kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil."
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 126.
    -1
    kardeş ben hukuk okuyorum eğer bu iki bölüm arasında kaldıysan git açıktan işletme oku en azından diploman olur senden bi tak olacağı yok bari gerçekten isteyenlerin önünü kapatma
    ···
    1. 1.
      -2
      benim arada kaldığım nokta almanyada mı yoksa türkiyede mi okumaktır. hukuk okuyup yukardaki yazıdan bunu anlamadıysan sen okulu bırak sanayiye devam et.
      ···
    2. 2.
      0
      birader o beynini aç da iyi dinle belki anlayabilirsin söyleyeceklerimi. idealinde bir bölüm olmayan sadece toplum tarafından yönlendirildiğimiz bazı bölümler vardır tıp mühendislik hukuk vs. tüm öğrenciler aileleri ve toplum tarafından oralara yönlendirilirler. soruyorum sana tarihi çok seviyorsun deli gibi istiyorsun ama hukuk kazanacak puanı tutturdun nereye giderdin? cevap %90 şaşmaz hangi bölümü istediğine karar ver ondan sonra düşün acaba bu bölümü almanyada mı okusam yoksa türkiyede mi diye. bir mesleği para kazanmak için değil sevdiğin için yap. para zaten istemesen de cebine girecektir. ilk dersimde tıp isteyip de kazanamayıp hukuka girenlerin hiç de azımsanamayacak derecede olduğunu görünce anladım bu ülkenin sisteminin ne kadar gibik olduğunu. sen yarış atı değilsin o beynini toplum veya ailen için değil kendin için çalıştır ve eğer imkanın varsa istediğin bölümü almanyada oku en azından eğitimini tam anlamıyla alırsın.
      ···
      1. 1.
        0
        küfürsüz bi yazı yazmanı beklemezdim şaşırttın beni. tamam her şeyi anladım da sen benim ikisini de istemediği mi nereden anladın? gönlümde iki meslek de var ikisini de yapmış örnek aldığım saygı duyduğum insanlar var. insan gibi soru soruyorum sen senden bi tak olmaz diyorsun. kusura bakma bilader ama sorunu dışarda değil kendi içinde ara. sonra sistemi düzeltmeye kalkarsın.
        ···
      2. 2.
        0
        amacım sistemi düzeltmek değil onu nerenden çıkardın anlamadım. sana dayatılanların bilincinde değilsen olmanı istedim. almanya tavsiyem hala geçerli ama umarım bir bölümde yoğunlaşırsın. mühendislik derken ne mühendisi olmak istediğin de çok önemli bir inşaat ve bilgisayar mühendisi aynı işi yapmıyor. son bir abi tavsiyesi geceni gündüzüne kat aklında ne varsa dibine kadar araştır. puanların iyi. bunları heba etme. mühendislikten hukuka geçen bir arkadaşım bile var sen düşün. o da gidişatın kurbanı. istediğine geç kavuştu ama oldu sen o hatayı yapma. hukuk hakkında bilgi makale cart curt ne istersen sor yollayayım. he bu arada küfürsüz yazı konusundaki takdirini de müsadenle gibtirediyorum
        ···
   tümünü göster