/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 551.
    +4
    Michael Scofield , Prison Break dizisindeki kurgusal bir karakterdir. Karakteri Wentworth Miller canlandırmaktadır. O ilk olarak 1. bölümde bölümünde ağabeyi Lincoln Burrows'un (Dominic Purcell ) bulunduğu hapishaneye girmek için banka soyarken karşımıza çıkıyor ve istediği oluyor. ilerleyen bölümlerde, Michael'ın Lincoln'ü ölüm cezasından kurtarmak için yaptığı kaçış planlarını gösteriyor. Her bölümde Michael ve Lincoln'e yer veriliyor.
    8 Eylül 1978 tarihinde Toledo, Ohio'da babası onları terk ettikten sonra dünyaya geldi. Michael Scofield annesinin kızlık soyadını kullanmaktadır. Annesi öldükten sonra Lincoln O'nu koruması altına aldı. Ailesini kaybettikten sonra Lincoln Michael'ı suçtan uzak tutmak için çabaladı. Bazı bölümlerde Lincoln ve Michael arasındaki ilişki gösterilmektedir. Michael'ın, Lincoln'ü ölüm cezasından kurtarmak istemesindeki nedenlerden biri de budur.
    Michael başarılı bir öğrenciydi, Toledo, Ohio'daki "Morton East High School"'u iyi bir dereceyle bitirdi. O, Şikago Loyola Üniversitesi'nde "Magna Cum Laude" bursuyla Fen Bilimleri Lisans'ı ve
    inşaat Mühendisliği üzerine yüksek lisans yapmıştır. Yapı Mühendisi olarak Middletown, Şikago'da bulunan Maxwell ve Schaum firmasında işe başladı.
    ···
   tümünü göster