/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +6
    Beyler uzun zamandır yokum buralarda tek başıma okuma ve iş kaygısındaydım. Neyse okulu hallettim bu yıl hemde iyi bir ortalama ile… Ama bu yeni iş ölüm gibi geliyor lan çok yorucu her gün onca züt herifin arkasını toplamak mahvediyor. işe ilk girdiğim sıralarda başımdan geçen bişeyleri anlatacam bugün. O gün hayvan gibi yine reyon dağıtıyorlar tabi bende arkalarını topluyorum. Artık öyle yorulmuşum ve acıkmıştım ki arkamda reyondan eleman “ hadi yemeğe çık istersen “diye söylenince kendime geldim. Öyle acım öyle yorgunum ki ne olsa yerim o an. Bi neşeyle dışarı çıktım Elimi cebime attım sadece 5 lira var. işe yeni başlamışım ev kirasını yeni vermişim ve kredinin yatmasına 2 gün var şimdi döner ekmek yersem diğer günler ne yiyeceğim ? gibisinden şeyler düşünürken gidip bimden bi bisküvi birde bi meyve aldım. Benim bulunduğum yer küçül kasaba tarzı biryer, aldım bimden alacaklarımı açtım paketi yol kenarındaki bank var oturdum. Bu dıbına kodumun gidişatını nasıl değiştiririm diye düşünüyorum tabi bi yandan da bisküvi ile meyvesuyunu zütürüyorum. Yanıma benden büyük üstü başı yırtık biri geldi. “abi acım be az onu bana versene “ diye söylendi. ilk başlarda tırstım amk sonra lan dedim 2 gün sonra yersin en iyilerini ihtiyacı vardır belki ver gitsin. Bisküviyi verdim beyler bunu gözü açıldı kahkaha atarak gidiyor. Az ilerde cebinden siyah poşet çıkardı. Lan dedim gitti bizim nevale verdik baleyciye…

    Neyse beyler 1-2 hafta sonra yine moladayım bi abi var mağazadan oturuyoruz. Yine o elemanı gördüm. Dedim abi kim bu neyin nesi ? UMUT o dedi. Annesini kanserden kaybetmiş küçükken uzun süre babası bakmış bu çocuğa sonra babası ölünce kaybetmiş kendini o gece babası elinde bi poşetle gelmiş güya 4-5 yıldır elinde hep bi poşet onu koklayarak geziyormuş. Esnaf halk felan sahip çıkarmış. Ama yabancılar baleyci diye hep hor görürmüş.

    Lan ben bunu dinliyorum ama o gün bende yabancıydım ve bende öyle gördüm. Gözlerim doldu benim boğazım düyümlendi. iyi ki vermişim deyip bi tebessüm oldu yüzümde.

    Şimdilerde her gördüğümde varsa cebimde param bişeyler alır veririm.
    ···
   tümünü göster