/i/Tespit

  1. 1.
    +300 -12
    Yaz gecelerini pc başına geçiren insanları öncelikle sigara içenler ve içmeyenler olarak iki gruba ayırmalıyız;

    1) Sigara içenler: bu gruptaki insanları da yine iki gruba ayıralım;

    a) Bulunduğu odada sigara içenler
    b) Bulunduğu odada sigara içemeyenler

    2) Sigara içmeyenler: düz ve sağlıklı insanlar

    Şimdi yukarıdaki ayrım bize yaz gecelerini pc başında geçiren insanları incelerken hiçbir taka yaramayan bir gruplandırmadır. O yüzden gibtir edin yukarıdaki gruplandırmayı.

    Youtube’da videodan videoya gezinen insan: Bu insanın kafası ya rahattır ya da kafasını rahatlatmak arzusundadır. Zira Youtube’da kâh komikli beyaz Show videoları izleyebilir kâh survivor frikikleri videolarına denk gelebilir. Bunun yanında siyasi videoların gazabından kendini korumayı bilmelidir. Otomatik Oynat’ın kapalı olduğundan emin olarak gecesine devam edip güneşin doğuşuna güzel bir şarkı açarak şahit olabilir.

    Film veya dizi izleyen insan: Ne yaptığını farkında olan insandır. Kafada bitirmiştir olayı, dizisi veya filmi bitince büyük ihtimalle mutlu bir şekilde yatağına yönelir (izlediği şeyin heyecanıyla bir süredir tuttuğu çişini büyük bir haz ile yapması da olasıdır) ve uyur.

    Sosyal medya araçlarında takılan insan: Şarkı paylaşır, tweet atar, eski sevgilisini stalklar, yine şarkı paylaşır, hoşlandığı kişinin sosyal medya hesaplarında Sherlock gibi dolaşıp onunla ilgili ipucu arar, bir daha şarkı paylaşır. Bu insanların içi genelde cam kırıklarıyla doludur. Bunlara yazıktır. Bunlara günahtır. Bizlere ayıptır.

    işine yaramayacak konuları araştıran insan: Şüphesiz öğrenmeye açık ve saçma sapan şeyler hakkında bilgi sahibi olmaktan haz alan insandır. Katmandu’nun Budist kültürü, Eskimoların gündelik yaşantısı bir yana Papua Yeni Gine’nin başkentinin Port Moresby olduğunu gayet iyi bilirler. Tüm bunların yanında gecenin bir saatinde yıllardır sömürülen Afrikalı insanlar için üzülüp sömürge ülkelerine nefret besleme potansiyelleri vardır. Bu insanların kimseye zararı yoktur. Bu insanların keyfini kaçırırsak bizlere de ‘’yuh’’ olsun.

    Google’ı açmış fakat ne yazıp aratacağına karar veremeyen insan: Ah ahhh… Şaşkındır bunlar. Hatta biraz ileri gidecek olursak şapşaldırlar. Facebook hesaplarına belki 10 kez giriş yapıp tekrar çıkmışlardır. Ne yaptıklarından veya ne yapmak istediklerinden bihaberdirler. Her şey bir yana güzel insanlardır. Sadece kararsızdırlar. Bu insanları kararsızlığa sürükleyen tüm sebeplerin Allah bin türlü belasını vermesini dilemekten başka bir şey gelmez elimizden. Çok şey yapmayın kardeşlerim, geçer.

    Bir de benim gibi işsizler vardır ki onlar tam bir işsizdir. Hiç üşenmeden gecenin bu saatinde bu yazıyı yazabilecek kadar işsizdirler.
    ···
   tümünü göster