/i/Sağlık

sağlık ile alakalı her şeyin sorulup paylaşılacağı yer
  1. 1.
    +2
    1 Ay önce atlattigim illettir. Tek başına olduğunda delirecek veya intahar sebebiyeti verecek olan pgibolojik hastalik. Allah düşmanımın basina vermesin.
    Efenim kisaca bilinclendirlek istedim:
    Hastalık iki evre de gerceklesir. (evrelerin onceligi farkli olabilir.)
    1. Evre: Depresif
    insanın kendini ve yaşantısını sorguladığı evredir. Bu dönemde gunde en az 17 saat uyunur. Aptalca sebeplerden dolayi surekli sinirlenmeler olur. Akliniza bi anda hirosimada atilan atom bombasi gelir ve aglamaya başlarsınız. Hayatınız yataginizin kapladigi alanda kalir. Yemek yeme aliskanliginiz neredeyse sifira duser. Inanilmaz bir dikkat bozuklugu ve bunalim gecirme durumu yaşarsınız. Kendinizi ve sevdiklerinizi oldurmeyi dusunebilirsiniz. Cunku dunya cok anlamsiz gelir. Ya da benim yasadigim gibi etrafinizdaki her hangi birinin sizi öldüreceğini düşünebilirsiniz. Ben aldigim ilaclarin fiyatlarini ogrendigimde sigorta şirketinin beni oldurecegini düşünmüştüm. Kisacasi depresif evre dibe vurmusluktur. Bu donemde doktor destegi almaniz manik evreye gore daha onemlidir.

    2. Evre : Manik

    Hayatinizin en mutlu gunlerini yasayacaginiz evredir. Kasalarca enerji içeceği icmis gibi enerjik olursunuz. Gunde 2 saat uykuyla 30 km yürüyebilirsiniz. Bu donemde cok asiri konuşulur. Konudan konuya atlanir. Hizlica ve yuksek sesle konusulur. Acayip bi ozguven geliyo insana. Ben basbakan olma planlari bile yapmistim. En tehlikeli olay para harcama. Kis gunu gunes gozlugune 350 lira verdim gencler. Abuk subuk herseye para harcadim. Bunun disinda cinsel arzunuz normalin 10 katina cikar. Evliyseniz ya da sevgiliniz varsa onu defalarca aldatabilirsiniz. Kisacasi manik evre herseyin uc noktaya ciktigi donemdir.
    Hastaligin tedavisinde doktorla is birligi yapmak cok onemli ve ailenizin destek olmasi sizi daha cabuk iyilestirir. insanlar bu hastaliga 20 li yaslarda yakalanir ve hayati boyunca 4 _ 5 kez nobet gecirirler. Tedavisi olmayan bisey degil ama tedavi olana kadar hayatiniz gibilir!
    ···
   tümünü göster