/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 76.
    0
    eyw panpa odyometri işte
    Odyometrist
    TANIM
    insanların işitme bozukluğunun derecesini çeşitli testler yardımı ile saptayan ve hastanın durumuna göre işitme cihazı ihtiyacını belirleyen ve uygulayan, gerekli durumlarda konuşma tedavisi veren kişidir.
    GÖREVLER
    Kulak-Burun-Boğaz hekiminin hastayı muayenesinden sonra kulak hastalıklarının tanısı ve tedavi şeklinin belirlenmesinde yardımcı bir laboratuar hizmeti olan odyolojik testleri hekimin isteği doğrultusunda uygular,
    işitme ölçümü yapar ve test sonuçlarını hekime sunar,
    Ağır işiten hastalara işitme cihazı uygular,
    Gerektiğinde konuşma tedavisi verir,
    Okullarda işitme taramaları yapar.
    KULLANILAN ALET VE MALZEMELER
    Odyometri,
    Timpometri,
    Elektrofizyolojik odiyometre (ERA, BERA),
    işitme cihazları,
    Denge testleri (Kalorik test),
    Alan odiyometrisi (Çocuklarda).
    MESLEĞiN GEREKTiRDiĞi ÖZELLiKLER
    Odyometrist olmak isteyenlerin;
    Üst düzeyde genel yeteneğe sahip,
    Biyoloji, elektronik ve fizik konularına ilgili ve bu alanda başarılı,
    Hasta insanlara yardım etmekten hoşlanan,
    Sorumluluk sahibi, dikkatli ve titiz,
    Hoşgörülü ve sabırlı
    kimseler olmaları gerekir.
    ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
    Odyometristler hastanelerde ve muayenehanelerde, özel eğitim merkezlerinde görev yaparlar. Görev yeri sessiz ve temizdir. Bazen işitme bozukluğu olan küçük çocuklara ve özürlülere işitme testi uygulamakta zorlukla karşılaşılabilirse de iş genellikle rahat ve tehlikesizdir. Çalışmaları sırasında yoğun olarak kulak, burun, boğaz hekimleriyle, teknisyenlerle, hasta ve hasta yakınlarıyla, zaman zaman çocuk gelişim uzmanlarıyla iletişim halindedirler.
    MESLEK EĞiTiMiNE GiRiŞ KOŞULLARI
    Meslek liselerinin Tıp Elektroniği, Tıbbi Sekreterlik, Tıp Sekreterliği, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi bölümlerinden mezun olanlar “Odyometri” ön lisans progrdıbına sınavsız olarak girebilirler.
    Ortaöğretim Başarı Puanları, okul türleri, Mesleki ve Teknik Eğitim Bölge’leri (METEB)’leri ve mezuniyet yılları dikkate alınarak kontenjan dahilinde yerleştirilebilirler.
    Meslek liselerinin sınavsız geçiş için belirlenen bölümleri dışındaki bölümlerden ya da liselerden mezun olanlar/olacaklar ise ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girmeleri ve yeterli “YGS-1“ puanı almaları halinde sınavsız yerleştirme sonunda kontenjan kalırsa ek yerleştirme ile açık olan programlara istedikleri takdirde yerleştirilebileceklerdir.
    MESLEKTE iLERLEME
    “Odyometri” ön lisans progrdıbını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey
    Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları taktirde, Fizik, işitme Engelliler Öğretmenliği, ve Açıköğretim lisans proğramlarından iktisat- işletme bölümüne de dikey geçiş yapabilirler
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      dıbınaçakayım knk :d
      ···
   tümünü göster