/i/Kurmancî

Tû bi kurmancî dizanî?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +35 -4
    Pkkyı neden sevmiyorum :
    - Bir ülkede iyi ya da kötü silah gücü yalnızca ve yalnızca devletindir.
    - köy ağaları, toprak ağaları, aşiret ağaları uyuşturucu ve mazot kaçırıp o dıbına koyduğumun gelinlerine 40 kilo altın takarken ve kaçırdığı mazotun uyuşturucunun yüzdelik bir kısmını örgüte bağışlarken o örgüt ve ordunun arasında kalmış köy halkına üzülüyorum.
    - Siz değil misiniz muallakler dersim olaylarının başlangıcında ağalığı destekleyip devlete karşı gelen. Niye alışmışsınız çünkü kula kulluk etmeye.
    - siz değil misiniz lan memleketin yedi bölgesine uyuşturucu sokup o gencecik çocukları zehirleyen.
    - Yine siz değil misiniz örgüt ayağına köylünün tüm geliri olan erzağı kapılarından dayak ata ata alan.
    - memleketin anasını gibtiniz hala neyin peşindesiniz? zütünüz yiyorsa gidin orta doğuda dıbına koyuyorlar Türkmenlerin Kürtlerin yapsanıza bişeyler. Şimdi diyeceksin ki yapmadığımızı nerden biliyon. yannan yapıyonuz ne yapıyonuz huur evlatları? Fakir halkı savunan milletvekilleriniz bile çukurambarda trilyonluk evlerde oturuyor ulan zütün oğlu.
    ···
    1. 1.
      +7 -25
      bu bir gerizekalının dramıdır resmen. iyi bakın. muhtemelen küçük yaşta ateşli hastalık geçirmiş ya da fazladan bir adet fazla kromozoma falan sahip. bu kadar dayanaksız bir özgüven sadece cehaletle açıklanamaz çünkü. mental fonksiyonlarda ciddi sıkıntı var. yürüyelim.
      - bak adamın gerizekalılığı "sadece devlet silah kullanabilir, devlet hariç silah kullanan her oluşum gayrimeşrudur." diyerek esasında şu an kıçını yaladığı devletin de meşruluğunu reddettiğini anlayamayacak düzeyde bir gerizekalılık. adamın mantaliteye göre devlete her başkaldıran gayrimeşru ve törörüz. bu salağın mantıkla bırak osmanlı'ya isyan eden mustafa kemal'i, fransız devrimi, aydınlanma çağı, rönesans, reform, sovyet devrimi falan hep gayrimeşru. bu omurilik soğanı ile yaşdıbını idame ettiren embesile kalsa tarih olduğu yerde ot gibi kalacak. niye, çünkü devlete isyan eden törörüz. işte arkadaşlarım, bu gerçek bir dramdır.
      - pkk'ya karşı korucu aşiretlerini silahlandırırsın, pkk'ya karşı bölgenin en büyük aşiretlerini; bucak'ı, jırki'yi, metinan'ı silahlandırırsın; pkk onları öldürünce "pis katil, vatan haini" olur, pkk aşiretlerle masaya oturur, bazılarıyla da demokratik çerçevede işbirliği yapar bu sefer de "ağacı" olur. vay arkadaş ya. siz ne uyanık şeylersiniz öyle? ayrıca herif o kadar ırkçı ki herhagi bir kürdün zengin olabilme ihtimaline dahi tahammül edemiyor. ulan t*rkler niye törörüz değil? halis toprak parası sayesinde en genç kızları zütürüyor, aliağaoğlu kendisine bir gökdelen alıp 500.000 euro'luk yataklarda her biri 100.000 euro'luk şövalyeler eşliğinde, bahçede bekleyen onlarca milyon dolarlık araba nezaretinde osura osura uyuyor türk halkı fakirlikten kırılırken, bu amcık ağızlı ise kıçı kırık bir ağanın altınlarıyla "fakir" duyarı kasıyor. dıbına koduğumun ırkçı huur evladı, yer miyim lan ben bunları? var mı bende o göz, bak bakayım. ayrıca senin o "çok meşru" devletinin uyuşturucu ticaretini kontrolüne aldığını kanıtlar linkleri paylaştım. uyuşturucu kaçıranlar törörüzse, devlet de mi törörüz karşim?
      - hala ağa edebiyatı yapıyor la. gibtir et onu da cevap ver. senin devletin niye toprak reformu yapmıyor? madem devlet ne çekiyorsa ağarlardan çekiyor, neden buna bir çare bulmak yerine her sene izollara, bucaklara, ensarioğullarına (bölgenin en büyük aşiretleri) her sene bir sandalye reserve ediyor hdp dışındaki partiler? he?
      - "köylünün erzağını dayak ata ata almak" meselesine hiç girmeyelim bence. bu meseleye girersen atatürk de törörüz oluyor lan ahahahaha. tekalif-i milliye emirleri gereğince, düzenli orduya istenilen miktarda erzağı vermeyen köylülerin istiklal mahkemeleri'nde yargılanıp "diğerlerine ibret olması adına" halk önünde infaz edildiğini de biliyor muydun? her örgüt, her oluşum baskı ile kendine alan açar, bir fizik kuralıdır da bu, az kafayı çalıştır. bir şeyi "tekfir" etmeden önce neleri "tekfir" ettiğini bir kez daha düşün. rezil ediyorsun kendini şu kastığın ağlak duyarla. (:
      - her gün güneydoğu'ya 10 tane cenaze geliyor ulan. el insaf. aç bir haber falan oku yahu. şu cehaletle bir de polemiğe girecek cüret buluyor ya. inanılmaz.
      Tümünü Göster
      ···
      1. 1.
        +14 -4
        Burdan bütün k.rtlerin anasını gibeyim
        ···
    2. 2.
      +8
      dıbına koduğumun kibirist huur çocuğu bi kere kendiyle en çok çelişen dalyarak sensin. Karşlıaştırdığın milli mücadele dönemi senin salak oğlu salak. Orada adam anasından babasından yine kendi oğulları için ekmek istiyor erzak istiyor. Kime karşı? işgalci devletlere karşı. Siz kimsiniz olum nesiniz ilk önce onu söyle? Neye karşı savaşıyonuz dıbına kodumun oğulları? Her dönem fikir değiştiren saçma sapan bi oluşumsunuz. Bi ülke istiyonuz bi vazgeçiyonuz şizofren muallakler. Ayrıca devlet hükümetten ibaret bir oluşum değil bu baştaki enayilere aldanma. Benim bahsettiğim devlet çok daha geniş bir kavram yarak oğlu yarak git araştır biraz daha geliş öyle gel. Olum askerde ölen çocuklara bi bak yarısı kürt. Kendi evlatlarınızı öldürüyonuz binler. Faşizm faşizm diye Avar Avar bağırıyorsunuz. Şövenizmin faşistlikten ne farkı var fikir olarak dalyarak. Birbirinizi gördüğünüzde dıbınızı gibinizi yalayacaksınız nerdeyse. Aslanım ben okuyorum ve okulum bittiğinde paşa paşa askerliğimi yapacam o dıbına koduğumun kibirli komutanlarına rağmen. Hadi o büzzüğün yiyorsa çıksana dağa. Burdan yazıyon geniş geniş. Hadi gibtir git olm niye burdan artistlik yapıyon salak. Şimdi ben miyim gerizekalı sen mi? Gidip d&r dan iki tane yarak kürek taraflı yazılmış kitap alıpta bir iki kenara yazılma bilgiyle konuşma karşımızda böcekten bir farkın yok.
      ···
    3. 3.
      +3 -11
      sıçtı cafer bez getir. yazıdan küfürü çıkartsak hava bile kalmayacak, yazı tam anlamıyla tak kokuyor çünkü. senin gibi bir tuğçe kazaz'a bir daha enerji harcamam amk. uğurlar ola.
      ···
    4. 4.
      +10 -1
      işine gelmez böyle uzarsın enik gibi :D
      ···
      1. 1.
        +3 -4
        aynen kardeşim. senin bir kromozomun fazla. şartlar eşit diil. :(
        ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster