/i/Kurmancî

Tû bi kurmancî dizanî?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    0
    Şuan başımızda olan "devletten" bahsediyosan işimiz zor ama kim kutsuyo kardesim ben sahsen kutsayana rastlamadim ama yaptiklari dogru seyler degil burdan pkk ninda amk adam oldureninde amk.Bir orgut devleti bolmeye calisiyosa milleyi birbirine kirdiriyosa e ozaman senin degiminle törörüz olur. Ve ayrica soyle bisey de var ulan bu ulkede lazi da var cerkezi de var abazasida var ermeniside var var oglu var neden bunlardan baskasida cikip teror estirmiyor? Oturun oturdugunuz yerde amk kimse sizin gibimsonik dertlerinizle ugrasmak zorunda degil.
    ···
    1. 1.
      -2
      çünkü laz, çerkes, abaza, arnavut dünyanın en saçma argümanlarıyla türk olduğunu, doğuştan gelen haklarının ülkeyi bölünmeye zütüreceğini falan söylüyor. laz da çerkes de çıksın savunsun hakkını. bugün çin'de dahi 50 küsür resmi dil var. dünyanın en gelişmiş ülkelerinde de durum aynı. abd, almanya, isviçre, kanada, ispanya vs. bu ülkeler niye bölünmüyor da bizimki bölünüyor yahu. bu meseleye sistematik olarak karşı koyan tek grup kürtler olduğu için de oklar hep kürtlere dönmüş. pkk'nın kürtler içerisinde sempati kazanmasını baskıyla açıklayamazsın. kürtler yasal yolları da sonuna kadar zorladılar. shp içerisinde 19 milletvekiliyle temsil edildiler, daha sonra shp'den dışlanıp dehap'ı kurdular. dehap'ın ise il başkanları, hatta milletvekilleri öldürüldü. kürtler silahlı mücadeleye itildi. bu artık bir zorunluluk haline gelmişti, demokratik kanallar kapanmıştı. bu çerkesin de abazanın da lazın da başına gelseydi, süreç yine aynı şekilde işleyecekti.

      öcalan'ın sunduğu şartlara bir bak. tam olarak hangisi bölücülük? anadilde eğitim mi, yerel yönetimler mi? tekrar soruyorum. devlet neden terörüz değil de pkk terörist??
      ···
    2. 2.
      0
      Bak kardesim sen simdi diyosun ya anadil yok yerel yontim bunlarin hepsinin ucu, sonu ozerk devlete cevrili sen simdi kurdun kurdistani, ee nasil devam ettiricen ulkeni? Nasil ekonomi sahibi olucan nasil donucek bu devran? Savasa cikip yagmalayarak mi? Ben sana soyliyim 1 sene bile dayanamadan Türkiyenin kapilarina dayanirsiniz bizi geri alin diye o yuzden herkes icin en iyisi ben turk vatandasiyim diiyip yolunuza devm edin ama turk olmak seref ister oda sizde var midir bilemem.
      ···
   tümünü göster