/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +18 -4
    sonra hepsi uşağa
    ···
    1. 1.
      +5
      mantıklı şukuladım ama bilmiyor ki pekekent yanacak cayır cayır
      ···
      1. 1.
        -1
        Tanrı bizi çamurdan yarattığı zamanda
        Biliyordu işimiz dünyada ne olacak.
        işlediğim günahlar hep onun emriyledir,
        O halde kıyametde beni ne için yakacak.
        ···
      2. 2.
        0
        kitap yazsan okumam amk
        ···
      3. 3.
        +1
        Allah'ın var olduğunu sadece Hz. muhafazid değil ilk insan ve aynı zamanda ilk peygamber olan Hz. Adem'den itibaren her kavme gönderilen nice peygamberler söylemiştir.

        Hz. muhafazid'in peygamberliği de incil'de ve Tevrat'ta bildirilmiştir.
        ···
      4. 4.
        0
        Hiç asurların, babillerin tarhini okudunmu? Orada adem havva, nuh ve başka hikayelerde var. Neden tüm semevi dinler orta doğuda yarandı? Allah dünayada beşka yermi bilmiyordu? Peki neden o zaman budistlerin mekkede yapıdığı kabe etrafında 7 kere dönme işlenmini şimdi biz yapıyoryuz, bi düşünve mantıklı cevab ver.
        ···
      5. 5.
        0
        Kardeşim işlediğin günahlardan haberdardır allah ve onun haberi olmadan hiç bir şey gerçekleşmez tabiki ancak o seni yarattığı zaman ve sen dünyaya geldiğin zaman senin bilincin olmadan sana bir kader çizdi ve sen sadece çizileni yaşadın olgusu yanlıştır allah bizi özgür bırakmıştır yani sen şimdi elini kaldırmaktada özgürsün hür iradendir gitsen birtane adam öldürsende hür iradendir bunu sana yaptıran allah diğildir ama burda anaşılması gereken şu sen bunları yaparsın evet ama allah yapacaklarını bilir yani sen öleceğin güne kadar işleyeceğin bütün sevapları ve günahları allah bilir ama bu demek diğildirki bunlar allahın zorlamasıyla gerçekleşir benim suçum yok bunu anlamak zordur çünkü allahın kudreti herşeye yeter umarım anlamışsındır yani kadar mahkumuyum diye bir şey yoktur kardeşim zaten senin dediğin gibi olduğunu düşünelim bir adam katil olsa ve birini öldürse öldürenide ölenide allah yaratmadımı allah neden birini birine düşürsün kendi istek ve arzusuyla bu insandan kaynaklanır zaten insan nankördür kardeşim inşallah anlamışsındır elimden geldiğince cevaplarım ama uzmanlardan yardım almadan ve tartışmadan ateist olmak saçma bence kardeşlerim cevabını bekliyorum inşallah takiptesindir
        ···
      6. diğerleri 3
   tümünü göster