/i/Kurmancî

Tû bi kurmancî dizanî?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +12
    Aynı değil. Hiçbir zaman da aynı olmayacak. Ben de bir kürdüm. Ama asla vatanıma ihanet etmedim. Doğudan ayrılmış bizimkiler uzun zaman önce. Çok iyi bence. Ben kanla beslenen bir örgütün sempatizanı olan insanlarla samimi ilişkiler içinde olmak istemem. Akrabalarımdan da var bu örgütün yanında olan. Çoğuyla konuşmuyorum. Ben yıllarca içinde barındığım, ekmeğini yediğim vatandaşı olduğum bir ülkeye asla ihanet etmem.
    Kaçak elektrik, kaçak su kullanmadım. Kaçak suyla aldığın adestle namaz kılınır zannediyor bazıları. Yazık. Masum kanı dökmedim. Sadece ülmemin geleceği için kafa yordum. Saçma kürdistan hayallerine beni dahil edemediler. Bu ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum. Yani Türkiye Cumhuriyetinden, bayrağından, marşından gurur duyuyorum. Ve. Ülkeme ihanet etmediğim için kendimle gurur duyuyorum.
    Ama maalesef bazıları beni kimliğimle yargılamaktan sıkılmadılar. Irkçılık yapmaktan vazgeçmediler. Hayatım boyunca bu yüzden sıkıntı çektim. Bence ırklar üzerinden yorum yapmak yerine bu ülke için ne yaptığımıza baksaydınız.

    Türkleri üstün ırk ilan edenler için:

    "Hiçbir Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi; kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadır."
    Hz.muhafazid

    Bu da Atatürkçü geçinenlere:
    (Misakı milli den) Türkiye Cumhuriyeti ve misak-i milli sınırları icinde 2 kardeş kavim yaşar. türk ve kürt kavimleri.
    bu 2 kardeş unsur türkiye cumhuriyetini kurmuşlardır.(... )Biz bu iki kavime Türk Halkı diyoruz...
    ···
    1. 1.
      +2
      Ilk cümleyi ekgib yazmışım kürtler ile pkk ayni değildir olacak
      ···
    2. 2.
      +2
      Editlesene panpa niye yoruma yaziyon
      ···
   tümünü göster