/i/İnanç

İnanç
  1. 101.
    +2
    gel lan:

    çanakkale savaşını bilirsin. hani dedelerimizin burada rahat yaşamamız için gazi ya da şehit olduğu savaş.

    bu savaşta bir sürü mucize yaşanmıştır. gel sana anlatayım:

    1- sultan abdülhamit han, savaştan tam 40 yıl önce, savaşta kullanılan tabyaları ve siperleri güçlendirmiş, tamir etmiş ve gerektiği zaman da yenilerini yaptırmıştır. ve o tabyalar savaşta o kadar işe yaramıştır ki, o tabyalar güçlendirilmeseydi ve yenileri yaptırılmasaydı, belki şu anda şu yazıyı yazamıyorduk

    2-nusret mayın gemisi osmanlının elinde kalan son 26 mayını aldı ve geceleyin kıyılara paralel olarak suya bıraktı. ingiliz uçakları kaç kere kontrol ettiler ama hiçbirini bile görmediler. ertesi gün ingiliz donanması denize geldiler ve büyük gemiler kıyılara açıldı ve hepsi mayınlara çarptı. 200 yıldır yenilmeyen donanma, sadece 26 mayınla yenildi.

    3- ingiliz askerleri bir kumsala geniş bir şekilde çıkmaları gerekirken, bu işi ellerine yüzlerine bulaştırdı ve dar bir kıyıya topluca çıktılar. ve orada sadece ezineli yahya çavuş ve 62 kahraman neferi vardı. çok az cephaneleri vardı ama 18 saat boyunca orayı savundu, 18 saat savundular ve diğer askerler oraya yetişti. ezineli yahya çavuş ve 62 neferinin hepsi şehid oldu, ama orası hiç ingilizlere teslim edilmedi.

    4- bir bölgeye çıkarma yapan 2000 tane ingiliz ve fransız bölüğünün hepsi, orada bulunan selvi ağaçlarını türk ordusu sanıp, kaçacak delik aradı ve orayı terk ettiler. 2000 tane askerin aynı anda, selvi ağaçlarını türk askeri sanması tesadüf mü? tevafuk mu?

    5- Şöyle bir olay da yaşanmıştır 1Churchill'in mecliste söylediği şu söz Türkleri zehirleyelim sözü büyük bir yankı uyandırmıştı. Bunun insanlık dışı olduğunu söyleyenlere cevap olarak Churchill:Türkler insan mıdır ki demiştir ve meclisten bir daha ses çıkmamıştır. Uçaklar zehirli gazı bırakmak için havalanmıştır. O mevsimde rüzgar denizden karaya esiyordu. Uçaklar zehirli gazı bıraktıkları anda rüzgar birden mucizevi bir şekilde karadan denize doğru esmeye başlamıştır. ingilizlerin planı suya düşmüştür."

    şimdi bana vıttırı zıttırı yapacaksın, çok iyi biliyorum. *
    ···
   tümünü göster