/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +1 -7





    • bu simdi egik hurma yapragina mi benziyor ?

    edit:

    o parlak ışığı ile karanlığı delen bir yıldızdır

    • burdan pulsar tanimini mi cikariyorsun ?

    melekler ve ruh o’na süresi elli bin yıl olan bir günde yükselir
    gökten arza kadar emri allah’tan gelen ve allah’a dönen herşeyi tedbir eder düzenler sonra bir günde o’na yükselir ki o bir günün süresi sizin dünya ölçülerine göre saymanızla 1000 senedir

    • 1000 sene mi 50000 sene mi , hesap makinesinde hata olmus sanirim

    • Namaz da islamiyet'ten önce vardı. hatta, bugünkü gibi günde beş vakit kılınıyordu. isimleri, Şaharit (sabah namazı), Musaf (öğle namazı), Minha (ikindi namazı), Neilat şerarim (akşam üstü) ve Maarib (akşam namazı) olarak halk arasında kullanılıyordu. (Hayrullah örs, Musa ve Yahudilik, s.399-405; doç.dr. ali osman ateş, asr-ı saadette islam; şaban kuzgun, Hz. ibrahim ve Hanifilik, s.117; Epstein, Judaism, s.162.)

    islamiyet'ten önce cuma namazı var olup, "Arube" adıyla bilinirdi. bunu, muhafazid'den önce Kab Bin Lüey oluşturmuştu. ayrıca, namazın daha önce var olduğu Kuran'ın birçok ayetinde de bulunuyor. (Al-i imran suresi-39, ibrahim suresi-40, Meryem suresi-31 vb.)

    islamiyet'te varlığı en başta Kuran ile (nisa-43) sabit olan teyemmüm (toprakla temizleme usulü), bile daha önceden gelen bir uygulamadır. (islam angiblopedisi, wensinck, m.e.b. tercemesi, "teyemmüm" madesi, 12/1-223).

    zaman olsa hepsini tek tek ayrintilariyla curuturdum ama sen zaten alinti yapmissin , gidin biraz arastirin amk
    ···
   tümünü göster