/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +1 -1
    Niye incillerin hepsi farklı? inciller farklı değil kardeşim hepsi aynı şeyleri farklı havarilerin dilinden anlatıyor. şöyle örnek vereyim. bi gökdelen düşün ve dör kişi o gökdelene dört farklı yerden bakıp onu anlatıyorlar.
    Niye inciller insan elinden Çıkma? inciller rab isa mesihin havarileri tarafından onun yanında yaşadıkları olayları anlattıkları kitaplardır. isa mesihin sözü tanrı sözü olduğu için yanındaki havariler yazmış incilleri, isanın kendisi yazmamıştır. ama tamamen isanın yaptıkları ve söyledikleri anlatılır.
    Niye incilleri Değiştirme çabasına girildi? incillerin değiştirilmesi gibi bi durum yok.
    Kilisede parayla günah Çıkarmak ne kadar mantıklı? kilisede günah çıkartmak tamamen mantıksızdır ve biz protestanlar olarak zaten günah çıkarma ayinine de karşıyız ve bunu yapmıyoruz.
    Günah çıkarmak para ile ise. Zenginler Günahsız olur. Fakirler ise işlediği günahla kalır. Sence bu dininin insan eşitliği kavramıyla çelişmiyor mu? üstteki soruyla aynı cevabı vereceğim. ve isa mesih zenginlerin cennete girmesinin çok zor olacağını söylemistir.
    Kiliselerinizde oturarak ibadet olur mu? evet, incilden okunulan parçaları oturarak dinleriz. sadece ilahi ve dua kısmında ayakta oluruz rabbimizi yüceltiriz.
    Hz. isa namaz kılmıyormuydu? böyle bir şey hiçbir incilde verilmemiştir. eğer öyle bi aktivitede bulunsa sürekli yanında olan havarileri bunu görür ve yazarlardı.
    ···
   tümünü göster