/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +2 -1
    toplumu şekillendirmeseydi de senin gibi zütümüzü arap bedevileri mi gibseydi amk malı?

    pkk ve apo konusunda da 74'teki kuruluşundan beri yayınladıkları parti kuruluş manifestosunda bağımsız sosyalist bir devlet kurmayı amaç edinmiş örgüte kürt milliyetçisi demek ülkedeki ulusalcı ve ırkçı tayfaya şirin gözükmekten başka bir şey değildir.

    tavsiyem, işe bu kitabı okuyarak başlayabilirsin: http://www.kurdipedia.org/books/75438.PDF
    ···
    1. 1.
      +1 -2
      bunun faşizm olduğunu inkar etmedim zaten. köhnemiş osmanlıdan sonra bu topluma böylesi bir müdahale gerekiyordu ki maalesef o günün şartlarıyla bakıldığında daha iyisi yapılamazdı gibi.

      fakat atatürk'ün en büyük katkısı dediğin bu gerici, bağnaz kitleye dişe dokunur hiçbir yaptırımının fayda sağlamadığı da bilinen bir gerçektir hatta her ne kadar kendisi bir ateist de olsa. sadece sesi fazla çıkan birkaç din addıbının öldürülmesi bunun için yeterli bir hareket değildi. bütün bu ümmetçileri toplayıp nüfus mübadelesi kıvamında arap yarımadasına postalayıp, islam dinini bu topraklardan ayırabilecek gücü varken bunu yapmamıştır. ve ülkeyi ortadoğunun kucağına bırakmıştır giderken. bu ülkeye benim nazarımda en büyük zararı da bu olmuştur zaten.
      ···
    2. 2.
      0
      PKK 78'te kurulmadı mı amk ? Tamam kökleri 74'lü yıllara varıyor ama ben öyle biliyorum

      Yanlışım mı var amk ?
      ···
    3. 3.
      +1 -1
      Naziler de sosyalistti. Sosyalizmin birçok kolu var. Ha eğer pkk marksist bir düzeni savunuyorsa kürt kimliğinden kurtulması ve emperyalist güçlerin oyuncağı olmayı bırakması lazım. Bana görevpkk'nin komunizm demesi partizan toplamak için söylediği bir yalandır.
      ···
    4. 4.
      0
      hıhı hitler de aşırı solcuydu dimi *
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster