/i/İnanç

İnanç
  1. 51.
    0
    şimdi müminun suresinden 2 ayet vereceğim ki bu ayetler daha önce ne tevrat’ta, ne incil’de bulunur (orijinal hallerini bilemeyiz tabi). insanın ana rahminde oluşumunu açıklayan ilk ve tek kutsal kitap elimizdeki kuran’dır. özellikle altını çizdiğim kısımları lütfen dikkatle okuyun.

    müminun 13 – sonra onu çok dayanaklı bir karargâhta bir damlacık yaptık.
    müminun 14 – sonra o damlacığı bir embriyo halinde yarattık, sonra o embriyoyu bir et parçası halinde yarattık, sonra o et parçasını bir kemik halinde yarattık ve nihayet o kemiğe de bir et giydirdik. sonra onu bir başka yaratılışta yeniden kurduk. yaratıcıların en güzeli allah’ın kudret ve sanatı ne yücedir!

    istediğiniz meale bakabilirsiniz. allah bu ayette bir çiğnemlik et parçası olarak “mudga” kelimesini kullanır. yani bu ayet o kadar nettir ki, bu ayetin yanlış bilgi verdiğini iddia etmek adına “mudga” kelimesinin “bir çiğnemlik et” demek olmadığını iddia edenler vardır. ben bu tartışmaya hiç girmeyeceğim canlar, etimoloji profesörü değilim anasını satayım. zira bu ayetteki esas şaşmaz ve kimse tarafından aksi ispat edilemez gerçek şudur:

    kuran’a göre anne karnındaki embriyonun oluşum sıraları şunlardır:

    et > kemik > et

    evet, embriyo önce bir et halindedir ve yapılan “bir çiğnemlik et” benzetmesi son derecede yerindedir.

    et halindeki embriyoda sonra kemikler oluşmaya başlar ve en nihayetinde bu kemikler de “kas etleri” ile kaplanır. ve yine ne tuhaftır ki allah, kemiklerin en son etle kaplandığı evreyi anlatırken “et” anlamında “lahm” kelimesini kullanır. zira son evrede kemiklere kaplanan kas eti (lahm), ilk evredeki etten (mudga) farklıdır.

    bu oluşum sırası yakın tarihe kadar eski kitaplarda -ve hatta okullardaki ders kitaplarında bile- yanlıştı, fakat bugün bu oluşum sırasının kuran’daki şekliyle doğru olduğu ispatlanmıştır. lütfen “yeni” ve “doğru” kitaplardan bu durumun kontrolünü yapın.
    ···
   tümünü göster