/i/Yazılım

Umuyoruz ki geleceğin yazılımcıları bu altinciden çıkacak!
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +5
    Başlangıçta C gibi bir dil ile başlamanızı tavsiye ederim. Bol bol örnek kodlayarak, programlama dilinin yapısını, özelliklerinin kullanımı, soyutlama için bize neler sağladığını kavrayarak bol bol kodlama yapınız. Bu iş okuyarak öğrenilmiyor elleri kirleteceksiniz.

    Ayrıca C dili size güçlü algoritma yetenekleri kazanmanız da yardımcı olacaktır. C dilinde belirli bir noktaya geldikten sonra (pointer, dosya işlemleri konularını da hallettikten sonra) yazılım teknolojileri ve çalışma alanlarını inceleyin ve kendinize bir alan belirleyin.

    Eğer ki Türkiye de gömülü programcılık ile ilgilenmek istiyorsanız C,C++ ile devam edin. Ben bu dilleri biliyorum diyemem, belirli seviyede bilirim ama kral dillerdir, C,C++ developer lara saygım büyüktür ama beni açmıyor o diller zevk almıyorum.
    Dediğim gibi gömülü sistemlerde çalışmak istiyorsanız C,C++ da çalışmaya devam edin.

    Eğer gömülü sistemler üzerinde çalışmak istemiyorsanız o zaman sizi OOP(Object Oriented Programming-Nesne Yönelimli Programlama) olayına yönlendiriyorum. Web, mobil,desktop vs. uygulamalarının hepsi OOP diller ile geliştirilir. Mesela Android uygulamayı Java ile(C# ile de geliştiriliyor ama Java kadar güçlü olmuyor demişti birisi ama bilemiyorum açıkcası), IOS uygulamalar Swift ile(önceden Objective-C ile geliştiriliyordu fakat apple bu sene radikal bir değişiklik yapıp Swift e geçti, ama hala Objective-C ilede geliştirilebiliyor), windows phone .Net ile geliştirilir.

    Java,.Net, Phyton vs. gibi diller ile aynı zamanda web uygulamaları da geliştiriyorsunuz, desktop uygulamalarıda geliştirebiliyorsunuz.

    Phyton aynı zamanda gömülü yazılımda, firewall yazılımlardında oldukça sık kulanılır.
    (Diğer entryde devam)
    ···
    1. 1.
      0
      windowsta iphone uygulaması geliştirebilir miyiz panpa
      ···
      1. 1.
        +3
        panpa IOS a hiç uygulama geliştirmedim ama bildiğim kadarı ile Mac olmadan IOS ve Mac için uygulama geliştirilemiyor, yanlış biliyorda olabilirim ios a hiç bulaşmadım.

        Şu şekilde geliştirilir, hibrit sistemler var panpa, javascript kütüphaneleri ile yazılan uygulamalardır. Tek bir uygulama yazıyorsun hibrit sistemde android,ios, windows phone hepsinde çalışıyor. Ama çok yoğun işlem gerektiren uygulamalar için tavsiye edilmiyor hibrit sistemler, mesela oyun geliştirmek için tavsiye edilmez, daha çok otomasyon tarzı uygulamalar için kullanılır hibrit(örn. üniversite öğrenci bilgi sistemi mobil uygulamasında hibrit sistem kullanılır)
        ···
      2. 2.
        0
        Panpa bişi sorcam hangi üniverste mezunusun bide ne kadar kazanıon bende bilgisayar mühendisi olmayı düşünüyorum özelde bi işe girsem en az ne kadar kazanırım
        ···
   tümünü göster