/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +1 -2
    Farsça edebiyat dilidir Farsça bilsem ben de yazarım amk bunlar hiçbirgibim kanıtlamaz adamın edebi zevki sana mı kaldı yarram?,çılgın çocuk iso'nun devleti farslaşmıştır kısa sürede bügünde irandır Yavuz'un Toprakları burası ise Türkiye'dir Türk hakimiyetindedir.bak bu çok şey kanıtlar şahçılar iran'a gibtirsin gitsinler.
    ···
    1. 1.
      +3 -2
      Farsça edebî lisânmış, bilmem neymiş..
      gibtirme edebiyat dilini... Türksen Türkçe yazarsın.
      Nesimî, Fuzulî, Hayâlî nasıl Türkçe yazdı amk. O da yazabilirdi. Şah ismail, iran'da iken Türkçe yazıyor.
      Ayrıca bu gün iran'da 20 milyon Türk var amk. Şah ismail'in devletinde de Türk kültürü ağırdır. Kızılbaş ananelerine filan bak.
      not: o saydığım isimler ecnebî lisânlarda da yazmıştır ama asıl eserleri Türkçedir.
      ···
    2. 2.
      +1 -1
      Cahil veled Fuzuli'nin de nesiminin de Farsça Şiirleri yazıları dolu senin Türkçe sandıklarında bile sürüsüne Farsça Arapça kelime vardır Yavuzun yazdıklarıyla hiçbir farkı yoktur hepsinin kökü divan Edebiyatı ,Türkler Edebiyatla iran coğrafyasında hemhal olmuştur atyannanı dil canlıdır istediği kelimeyi yutar o artık senindir Kökü farketmez hiçbir fransız ya bu Latin kelimeler ne dilimizdeki demez çünkü bilir onlar olmasa dili fakirleşir ANCA sizin gibi Çakma cahil Türkçüler buna takar otturgaçlı zütürgeç gibi gibimsonik Şeyler sokar dile bilmez ki şimdi yazdığında bile Arapça Farsça bağlaçlar kelimeler dolu.

      Amk gavatı Almanya'da da Türkler var hakimiyet var mı ondan bahset? safaviler Fars devletidir bilmez ki atyannanı iran'daki Türkler Sünni idi şah katliamla şiileştirdi bilmez ki bunun için Fatimi devletinden birsürü Arap şia âlimi getirdi bilmez ki Şah'ın babası bile sünniydi. qızılbashlar Türk'tür xd hagibtir ordan qızılbashlar Türk düşmanıdır amk veledi iran'a gidemiyor bari Tunceli'ye git Gör Türk qızılbasları beraber türklük Konuşun bakalım dikkat et Faşist diye zütünü kesmesinler hewal qızılbashlar:)
      ···
    3. 3.
      0
      gibtimin sığırı not kısmını görmedin mi? Fuzulî'nin, Nesimî'nin vs farsça, arapça eserleri de vardır ama asıl eser verdiği dil Türkçedir. Yavuz'un asıl eser verdiği dil Farsçadır. Divanı Farsça amk
      Ayrıca ben tasfiyeciliği savunmuyorum ki. Bu mallık dilimizi fakirleştirmiştir.
      Özleştirme Atatürk'ün fikridir. Sonra zararını görünce vazgeçmiştir ama ismet devam etmiştir. Asıl zararı veren ismet zaten.
      Benim savunduğum şeyi bana karşı kullanıyorsun amk

      Zamanında Türklerin hakimiyeti vardı işte. Bundan bahsediyorum. 1925 yılına kadar -aradaki moğol ve 4-5 yıllık pers devri hariç - Türk hakimiyetidir.
      Kızılbaş kültürü has be has Türk kültürüdür
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster