/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 51.
    +1
    Amk tüm Dünya'da Çin'de Avrupa'da Amerika'da siyasi birliği sağlayan ikiliği bitiren liderler o ülkenin en saygın kişisidir Devletlerinin babası Kralların Kral'ı olarak geçer bizde de cahil ergenler niye savaşmış o da Türk degil mi diye sorar. ulan gerizekalı veled şimdi Türkiye 10a bölünse iyi mi olur? bunu birleştiren kötü müolur? ulan kaçtane turk devleti bu çiftbaşlılıktan siyasi birlik olmamasından parçalandı haberiniz var mı? yavuz buna engel olmuştur Türk tarihini hatta tarih nedir onu bilmeyen ergenler Türkçülük yapıyor amk ona yanarım.

    ALIN Nihal Atsız'ın Yavuz Sultan Selim han yorumu;

    iki dilde şâir, tuttuğunu koparır, dünyayı bir pâdişâha dar görür, kahraman, o bilginler dostu arslan da gafil ve bîçâre ise, acaba, öteki insanlar nedir? 1514 teki Çaldıran, 1516 daki Mercidâbık meydan savaşlarını kazanan ve çelik iradesiyle devleti bölünmek tehlikesinden kurtaran Yavuz, belki de, Türkiye tarihinin Alp Arslan ile birlikte en büyük şahsiyetidir.

    Yarın Yavuz dirilip bize buyruk verince
    Kızgın kum çöllerini yeni baştan aşarız.
    Kanlarımız sebildir; akıtarak hepsini
    Belirsiz mezarlarda anılmadan yaşarız...

    Biz bu Türk ahlakına tam olarak sahip bulunduğumuz zamanlarda yükseldik. Yabancıların ahlakını alarak bozulduğumuz zaman düşüp geriledik. Yükseldiğimiz zamanlar bu toprak, büyük milli davalar için kendilerini feda eden; yalan, iki yüzlülük bilmeyen, vicdanını satmayan insanlarla dolu idi. Niğbolu'da 60.000 Türk, birleşik Avrupa'yı yenerken; Yavuz, korkunç çölleri aşarken; Kanuni, boy ölçüşmek için Charles-Quint'in ordusunu ararken böyle yıkılmaz ruhlu bir topluma dayanıyordu.

    Yavuz Sultan Selim, acaba Balkan Savaşı’nda padişah olsaydı ne yapabilirdi? Belki hiçbir şey yapamaz , belki pek az şey yapardı. Fakat davranışları ve uğraşmaları ile büyük adam olduğunu herhalde ispat ederdi. Bundan dolayıdır ki, büyüklüğü başarı derecesiyle ölçemeyiz. Başarı, zamanın, yerin, çevrenin, daha önce o şartları hazırlayanların, biraz da tesadüf ve talihin işidir.

    En büyük Türk hakanlarından olan Yavuz Sultan Selim, kısa saltanatında, üssülharekesinden çok uzaklarda Kölemen ve Safevî ordusu gibi iki müthiş orduyu tam bozguna uğratmak ve çölü 30.000 kişiyle geçerek Mısır’a dalmak gibi gözü karalık gösteren eşsiz bir kahraman askerdir. Hakanlığı çok kısa sürmeseydi, bir o kadar daha yaşasaydı bugünkü Türk dünyasının manzarası çok başka olacaktı.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Bi gibttirgit AMK cocugu pkkli köpek. Adam pkkli beyler kandile çağırıp duruyordu buralar çok iyi falan diyo .
      ···
    2. 2.
      0
      Sen ne diyon amınoglu?
      ···
   tümünü göster