/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    0
    aynı bizde ki amerika yalamaları gibi diyorsun yani

    başımıza ne geldiyse milliyetçiliğin ekgib olmasından geldi
    ···
    1. 1.
      0
      Aksine cahilliğimizden geldi. Milliyetçiliği ittihat ve Terraki getirdi bize. Mustafa Kemal devam ettirdi. ismet durdurmak istese de başaramadı. Fakat AKP başarıyor.

      Moğollar cahilliğimizin kurbanlarından sadece tek bir tanesi. işte bu yüzden fanatikleşme yerine öğrenelim. Eğer öğrenirsek haberdar oluruz. Haberdar olursak önlemler alırız.Önlemler alınca daha çok kenetleniriz. Kenetlenince de başarırız.

      Daha 4 büyük meleği bilmeyen bir halkımız varken bu iş de zor tabi.

      Edit:imla
      ···
    2. 2.
      0
      milliyetçilik bir pakettir içinde Türklerin yararına dokunabilecek bilgileri edinme eylemi de vardır. gerek Türklerin yükselmesi için gerekse milliyetçilik propagandalarını daha etkili hale getirecek argümanlar üretmek için

      ülkücülerin çok eksiği olsa da kendileri bu vatan için canını verebilen vatanseverlerdir
      ···
    3. 3.
      0
      Milliyetçilik sadece aynı millete mensup bireylerin birbirlerine ekonomik olarak yardım etmesinden başka bir şey değildir.Bu görevi Türkçü ve Ülkü Ocakları görüyor sadece. Mesela ben şimdi o ocakların şubesinden birine gitsem beni aç bırakmazlar. Korurlar, kollarlar beni.Tek yapılabilen budur.

      Bir de bunu bütün Türk halkına yayarsan ne olabileceğini bir düşünsene? Suriyelisi'nden tut Laz'ına kadar böyle bir şey yapsan?Kim aç kalır?Bir olay olsa kim tutar bizi?

      Mustafa Kemal bunu istemiştir işte.

      Ülkücüler milliyetçilik ve dincilik vasıflarını bir arada kullanarak Ümmetçi'liğe de hitap etmeyi amaçlıyor. Yani tek bir kesime hitap etmek kolay fakat kalıcı değildir.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster