/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +11
    http://www.amakiefkar.com...yilik-kotuluk-660x330.jpg

    başlıktaki gibi beyler. sakın iyilik yapmayın dıbına koydumun insanlarına. bu zamana kadar kaç kişiye iyilik yaptım bi taneside iyilikle karşılık vermedi. aklıma gelen bi kaç tanesini yazıcam. insanların nasıl olduğuna bakmayın. eğer 20 yıllık kardeşiniz can dostunuz değilse, sakın iyilik yapmayın.

    1- zamanında çalıştığım bi yerde daha 2-3 aylık tanıdığım bi abi vardı. hakikaten severdim adamı. bi gün benden borç istedi. dedi zenci bana şu kadar para borç verebilirmisin annemi köye gönderecem 2 güne vercem geri. istediği rakam az değil beyler ama belirtmiyorum. ayıpsın abi al dedim. öbür gün ofise bi geldim adam işten çıkmış amk.

    2- yine aynı şekil başka bi yerde bu sefer, çalıştığım yerde yine bi abi var. bunuda severdim buda 2-3 aylık tanıdığım yine. askere gitmesine 1-2 ay vardı . elindede takoz bi telefon. bende kendime yeni telefon almıştım bu eski telefonumu istedi bi iki haftalığına verir misin diye kullanmak için. eski telefon dediğimde çöp değil beyler yine iyi telefondu. ayıpsın abi dedim yine verdim dıbını gibeyim. sonra telefonu geri alamadım. ilk önce içine su kaçtı yaptırıyım veriyim dedi. bakın ona rağmen abi ayıp ediyosun askere gitceksin sen ver ben hallederim dert etme dedim. tamam dedi. sonra öğreniyorum ki bu huur çocuğu buna takıl diye verdiğim telefonu satmış. ondan sonrada yemediğim küfürde kalmadı yani hem suçlu hem huur çocuğu.

    3- yine aynı yerde çalıştığım bir abla. bu karı 40 50 yaşlarında var. ben burda işe girdikten 1 hafta kadar sonra geldi bana ya zenci dedi bişey diycem yanlış anlama. de abla dedim. ya dedi bizim çocuk tefeciden borç almış şimdi adamlar kapıya dayanıyor silah çekiyor. bu akşam hazırlamazsak paralarını kötü şeyler olacak yine gelcekler falan filan. dedim az bekle sen abla. girdim içerde üç beş yokladım sıçıyormu doğrumu diye. doğru dedi bi kaç kişi. gittim onada para verdim. aynen şu şekil; oğlum maaşı alınca hemen vereceğim. maaşı almasına 1 hafta var beyler. maaş günü geldi. oğlum vodafona gitti bütün para. 2 hafta sonra köyden kira gelecek ondan veririm. tamam dedim ama beyler bakın bu paraları ben zengin olduğum için vermiyorum. onlara ne kadar lazımsa bana daha çok lazım o para amk öyle bir durumdayım. 2 hafta geçti aradan. aynen şu - oğlum kiracı 6 ay kira veremeyecekmiş evde tadilat varmış.-

    beyler bunlara benzer bin tane vaka yaşadım. inanın bana iyilik yaptığım zaman hiç bi zaman iyi ki yapmışım diyemedim. bir iki defa hariç. ama inanın siz siz olun iyilik yapmayın. 20 yıllık dostunuz kardeşiniz olur orası ayrı. buna rağmen iyilik yapacaksanız verdiğiniz şeyi geri beklemeden yapın. bahsettiğim şeyler bi dilenciye para vermekle farklı şeyler. kısacası kimseye borç vermeyin. yardımcı olmayın. yardımcı olursanızda hiç karşılığını iyilikle filan beklemeyin. çünkü öyle bişey yok. ama böyle huur çocuklarıyla çok karşılaşırsınız benim gibi herkese güvenirseniz. buda böyle bi anımdır beyler o kadar doldum ki böyle huur çocuklarına karşı. içimi dökmek istedim. okuduğunuz için sağolun
    ···
   tümünü göster